Telecí kýta s žampionovou omáčkou a gnocchi

Telecí kýta s žampionovou omáčkou a gnocchi

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

730 g Telecí kýta bez kosti Authentic
1 balení Hladká mouka (na maso)
1 balení Ghí (na maso)
2 stroužky Česnek (na omáčku)
250 g Hnědé žampiony (na omáčku)
2 lžíce Máslo (na omáčku)
2 špetka Provensálské koření (na omáčku)
50 ml Suché bílé víno (na omáčku)
250 g Smetana ke šlehání (na omáčku)
400 g Gnocchi Authentic
400 g Špenátových gnocchi Authentic
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Na lžíci másla na pánvi orestujte žampiony, které osolte a okořeňte provensálskými bylinkami. Zalijte je bílým vínem, to nechte během si 3 minut varem odpařit a pak přilijte smetanu. Omáčku vařte, dokud lehce nezhoustne, dosolte ji a opepřete dle chuti.

2. Krok

Maso důkladně očistěte od všech blan a tuku. Nakrájejte ho na tenké asi centimetrové plátky. Ty pak lehce klouby prstů rozmělněte. Maso se tak dokonale propeče i během “minutkové” úpravy. Plátky osolte a opepřete. Pak je obalte v hladké mouce a krátce je smažte z obou stran na pánvi na ghí. Mouka na mase vytvoří zlatavou kůrčičku.

3. Krok

Špenátové a klasické gnocchi dejte vařit do dostatečného množství vroucí osolené vody, když vyplavou na povrch, vylovte je cedníkem.

4. Krok

Telecí plátky podávejte přelité žampionovou omáčkou a gnocchi.

Nakupte potřebné ingredience

Telecí kýta bez kosti Authentic (730 g)

Hladká mouka (na maso) (1balení)

Ghí (na maso) (1balení)

Česnek (na omáčku) (2 stroužky)

Hnědé žampiony (na omáčku) (250 g)

Máslo (na omáčku) (2 lžíce)

Provensálské koření (na omáčku) (2špetka)

Suché bílé víno (na omáčku) (50 ml)

Smetana ke šlehání (na omáčku) (250 g)

Gnocchi Authentic (400 g)

Špenátových gnocchi Authentic (400 g)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)