Do hodinky
1 porce
Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Na lžíci másla na pánvi orestujte žampiony, které osolte a okořeňte provensálskými bylinkami. Zalijte je bílým vínem, to nechte během si 3 minut varem odpařit a pak přilijte smetanu. Omáčku vařte, dokud lehce nezhoustne, dosolte ji a opepřete dle chuti.
Maso důkladně očistěte od všech blan a tuku. Nakrájejte ho na tenké asi centimetrové plátky. Ty pak lehce klouby prstů rozmělněte. Maso se tak dokonale propeče i během “minutkové” úpravy. Plátky osolte a opepřete. Pak je obalte v hladké mouce a krátce je smažte z obou stran na pánvi na ghí. Mouka na mase vytvoří zlatavou kůrčičku.
Špenátové a klasické gnocchi dejte vařit do dostatečného množství vroucí osolené vody, když vyplavou na povrch, vylovte je cedníkem.
Telecí plátky podávejte přelité žampionovou omáčkou a gnocchi.