Tagliatelle s rajčaty

Tagliatelle s rajčaty

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.5 g Tagliatelle
1 lžíce Máslo
1 ks Šalotka
2 stroužky Česnek
500 g Rajčata
3 lžíce Čerstvá bazalka
30 g Parmazán
8 g Třtinový cukr
0.2 g Pepř

Postup přípravy

1.

Ve vroucí a dobře osolené vodě uvařte těstoviny tak akorát na skus, nesmí být rozvařené.

2.

Na větší pánvi rozpusťte lžíci másla a lehce na něm zarestujte na drobno nakrájenou šalotku a česnek

3.

Ideální je použít několik různých druhů rajčat, hlavně použijte rajčata dobře zralá a plná chuti. Rajčata dobře omyjte, větší kusy nakrájejte na čtvrtiny, střední na poloviny a cherry rajčata můžete použít celá. Takto je přidejte na pánev a orestujte. Část z nich rozmáčkněte vidličkou, aby pustily šťávu. Restujte zhruba 5 - 10 minut, šťáva z rajčat vám vytvoří základ omáčky.

4.

K rajčatům na pánev přidejte polovinu naběračky vody z těstovin. Je v nich škrob, který omáčku pěkně zahustí. Přidejte strouhaný parmazán, osolte, opepřete, a pokud nejsou rajčata dost výrazná, použijte i špetku třtinového cukru.

5.

Stáhněte z plamene a přímo na pánev k rajčatům přidejte uvařené tagliatelle. Dobře promíchejte, aby se každý kousek těstovin dochutil omáčkou z rajčat. Čerstvou bazalku nakrájejte na tenké proužky a přidejte k těstovinám. Promíchejte a můžete podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Tagliatelle (0.5 g)

Máslo (1 lžíce)

Šalotka (1 ks)

Česnek (2 stroužky)

Rajčata (500 g)

Čerstvá bazalka (3 lžíce)

Parmazán (30 g)

Třtinový cukr (8 g)

Pepř (0.2 g)