Tagliatelle s boloňskou omáčkou

Tagliatelle s boloňskou omáčkou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Mleté maso (2/3 vepřového)
1 balení Mleté maso (1/3 hovězího)
1 ks Velká cibule
2 stroužky Česnek
1 ks Mrkev
1 šlahoun Řapíkatý celer (nemusí být)
2 balení Loupaná rajčata (v plechovce nebo čerstvá)
1 balení Rajský protlak
1 hrst Bazalka
1 dcl Mléko
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 balení Těstoviny

Postup přípravy

1. Krok

Na oleji nechte zesklovatět na drobné kostičky nakrájenou cibulku a česnek. Přidejte na drobné kostičky nakrájenou mrkev, případně řapíkatý celer a chvilku restujte. Přidejte maso a restujte tak dlouho, až se šťáva, kterou maso pustí, vyvaří. 

2. Krok

Poté můžete přidat rajčata, rajský protlak, bazalku a mléko. Zamíchejte a nechte na mírné teplotě za občasného míchání 2-3 hodiny pomalu probublávat na plotně. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Servírujte s těstovinami, které máte nejraději.

Nakupte potřebné ingredience

Mleté maso (2/3 vepřového) (1balení)

Mleté maso (1/3 hovězího) (1balení)

Velká cibule (1 ks)

Česnek (2 stroužky)

Mrkev (1 ks)

Řapíkatý celer (nemusí být) (1šlahoun)

Loupaná rajčata (v plechovce nebo čerstvá) (2balení)

Rajský protlak (1balení)

Bazalka (1hrst)

Mléko (1dcl)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Těstoviny (1balení)