Do hodinky
1 porce
Do malého rendlíku si nalijte ocet, ½ hrnku vody, přidejte cukr, sůl a koření. Přiveďte k varu. Oloupané cibule překrojte napůl a krájejte na jemné plátky. Přesuňte do sklenice a přelijte octovým nálevem. Sklenici zavřete a nechte odpočívat alespoň 30 minut.
Gril rozpalte alespoň na 230°C.
V malé misce si smíchejte kávu, uzenou papriku, třtinový cukr, sůl a pepř.
Naporcujte maso na 200g steaky. Nechte v pokojové teplotě alespoň 5 minut. Každý kus obalte pouze po jeho obvodu v kávové směsi. Z obou stran steaky nasolte.
Cuketu nakrájejte na slabé plátky, potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Steaky a plátky cukety rozmístěte na mřížku a grilujte z každé strany 4-5 min.
Maso přesuňte na prkénko a nechte odpočívat 3 minuty. Cuketu rovnou přesuňte na talíř a k ní přidejte naloženou cibulku.