0
K pokladně

Špagety s krevetami a pestem z vlašských ořechů

Špagety s krevetami a pestem z vlašských ořechů

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Čerstvé neochucené špagety
100 g Brie sýr
1 dcl Smetana
20 g Máslo
200 g Neloupané krevety
2 stroužky Česnek
100 g Strouhaný parmazán nebo podobný sýr
3 hrsti Čerstvá bazalka
50 g Vlašské ořechy
1 balení Olivový olej
1 dcl Gin

Postup přípravy

1. Krok

Do vyšší nádoby nasypejte vlašské ořechy s parmazánem, bazalkou a olivovým olejem - vše rozmixujte tyčovým mixérem a pesto je hotovo. V malém kastrolu se silnějším dnem nechte rozpustit Brie sýr s trochou másla a smetany. Špagety uvaříme dle návodu. 

2. Krok

V jiné pánvi osmažte dva nasekané stroužky česneku a přidejte k nim pouze hlavy krevet a orestujte. Pustí do výpeku úžasnou chuť. Podlijte krevety Ginem a nechte odpařit. Přilijte trochu vývaru (pokud nemáte, stačí slaná voda z těstovin) a přidejte také oloupané nakrájené krevety. Do vzniklé omáčky vložte uvařené špagety a promíchejte. Mezitím si na servírovací talíř nalijeme pár lžic omáčky ze sýru Brie. Vypneme oheň pod pánví a na špagety přidejte ořechové pesto, promíchejte a můžete servírovat na sýrovou omáčku.

Nakupte potřebné ingredience

Čerstvé neochucené špagety (500 g)

Brie sýr (100 g)

Smetana (1dcl)

Máslo (20 g)

Neloupané krevety (200 g)

Česnek (2 stroužky)

Strouhaný parmazán nebo podobný sýr (100 g)

Čerstvá bazalka (3hrsti)

Vlašské ořechy (50 g)

Olivový olej (1balení)

Gin (1dcl)