0
K pokladně

Smažený sýr

Smažený sýr

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.03 lžíce 6 lžic hladké pšeničné mouky
0.4 ml 400 ml rostliného oleje
0.3 lžíce 10 lžic strouhanky
2 g 600 g Eidamu
0.67 ks 4 vejce
0.028 lžíce 5 lžic kečupu
100 g Cherry rajčata na ozdobu
100 g 100 g salátu na ozdobu
250 g hranolky

Postup přípravy

1. Obalte sýr a připravte troubu

Předehřejte si troubu na 200 °C. Sýr nakrájený na silnější plátky obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Pak postup ještě jednou zopakujte, ale tentokrát při obalování vynechte mouku.

2. Přichystejte si přílohu

Salát a rajčata cherry omyjte na nakrájejte. Do menší mističky si připravte kečup. Vezměte hranolky a rovnoměrně je rozložte na předem vymazaný plech. Nechte je péct v troubě po dobu uvedenou na obalu.

3. Obalený sýr osmažte

Rozpalte si na pánvi olej. Obalený sýr smažte postupně po obou stranách, dokud strouhanka nezezlátne.

4. Servírujte za tepla

Jakmile bude sýr dozlatova osmažený, můžete ho servírovat s předpřipravenou oblohou. Hranolky je vhodné podávat rovnou z trouby, aby neztratily na křupavosti.

Nakupte potřebné ingredience

6 lžic hladké pšeničné mouky (0.03 lžíce)

400 ml rostliného oleje (0.4 ml)

10 lžic strouhanky (0.3 lžíce)

600 g Eidamu (2 g)

4 vejce (0.67 ks)

5 lžic kečupu (0.028 lžíce)

Cherry rajčata na ozdobu (100 g)

100 g salátu na ozdobu (100 g)

hranolky (250 g)