Do půl hodinky
1 porce
Česnek, chilli, zázvor, bílou část z jarní cibulky a mrkev nakrájíme na drobno. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce sezamového oleje a poté vše orestujeme do zlatova. Poté přidáme 350 g vařené rýže, kimchi, promícháme a vše spolu ještě 5 minut restujeme.
Na zvláštní pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Vejce rozklepneme do hrnečku, osolíme, opepříme a na pánvi uděláme omeletu. Nakrájíme na menší kousky a přidáme k rýži.
Sójovou omáčku, lžíci mirinu, ústřičnou omáčku, sezamový olej, rybí omáčku a cukr smícháme a dobře promícháme, aby se rozpustil třtinový cukr. Přidáme dvě - tři lžíce omáčky na rýži a dobře promícháme.
Hotovou rýži dozdobíme čerstvě nasekaným koriandrem, zelenou částí jarní cibule a smaženou cibulkou. Servírujeme spolu s omáčkou.