Do hodinky
1 porce
Hovězí a vepřové maso omyjte, mírně osolte a jemně umelte s cibulí. Za postupného přilévání 150 ml studené vody z něj mícháním vytvořte lepkavou hmotu.
Vepřový bůček opláchněte, odstraňte z něj kosti a jednu polovinu umelte nahrubo. Druhou půlku nakrájejte na kostičky.
Do masové hmoty přidejte strouhanku, mléko, rozmíchané vejce, pepř, česnek utřený se solí, prosetou mouku, umletý i nakrájený bůček a slaninu. Vše dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte šišky, které vkládejte do pekáče vytřeného tukem.
Pečte v troubě při teplotě 180 °C po dobu 50 - 60 minut. Po krátkém zapečení sekanou podlijte trochou vody a občas ji zalijte vypečenou šťávou. Za pravidelného podlévání vodou ji upečte do zlatavé barvy.
Nakonec upečenou sekanou vyjměte ven. Vypečenou šťávu zřeďte vodou, přisolte, přeceďte a převařte.