Sekaná

Sekaná

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

40 g Cibule
500 g Hovězí maso
100 ml Polotučné mléko
30 g Polohrubá mouka
10 g Pepř černý mletý
40 g Slanina
90 g Strouhanka
30 g Sůl
80 g Tuk
1 ks Vejce
220 g Vepřový bok
4 stroužky Česnek

Postup přípravy

1. Připravte masovou hmotu

Hovězí a vepřové maso omyjte, mírně osolte a jemně umelte s cibulí. Za postupného přilévání 150 ml studené vody z něj mícháním vytvořte lepkavou hmotu.

2. Opracujte bůček

Vepřový bůček opláchněte, odstraňte z něj kosti a jednu polovinu umelte nahrubo. Druhou půlku nakrájejte na kostičky.

3. Připravte směs na pečení

Do masové hmoty přidejte strouhanku, mléko, rozmíchané vejce, pepř, česnek utřený se solí, prosetou mouku, umletý i nakrájený bůček a slaninu. Vše dobře promíchejte a ze směsi vytvarujte šišky, které vkládejte do pekáče vytřeného tukem.

4. Začněte péct

Pečte v troubě při teplotě 180 °C po dobu 50 - 60 minut. Po krátkém zapečení sekanou podlijte trochou vody a občas ji zalijte vypečenou šťávou. Za pravidelného podlévání vodou ji upečte do zlatavé barvy.

5. Máte hotovo

Nakonec upečenou sekanou vyjměte ven. Vypečenou šťávu zřeďte vodou, přisolte, přeceďte a převařte.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule (40 g)

Hovězí maso (500 g)

Polotučné mléko (100 ml)

Polohrubá mouka (30 g)

Pepř černý mletý (10 g)

Slanina (40 g)

Strouhanka (90 g)

Sůl (30 g)

Tuk (80 g)

Vejce (1 ks)

Vepřový bok (220 g)

Česnek (4 stroužky)