Do hodinky
1 porce
Příprava bulguru (cca 20 min): Olivový olej nahřejeme mírně v kastrolu, přidáme kurkumu a kari a krátce zpěníme, tak se nám rozvoní a uvolní barvu. Poté je zalijeme zeleninovým vývarem a zavaříme. Přisypeme bulgur (v tenké vrstvě), promícháme, přiklopíme poklicí a necháme na teple dojít do změknutí. Hotový bulgur pomocí vidličky lehce promícháme, aby se propářil.
Zeleninu omyjeme, u papriky vykrojíme jadřinec. Cuketu a lilek podélně nakrájíme na plátky cca 10 mm silné. Rajčata příčným řezem překrojíme na poloviny. Oloupanou cibuli nakrájíme příčným řezem na kolečka o síle cca 1,5 cm. Grilujeme na předem nahřátém grilu, mírně potřený olejem po obou stranách.
Rozmražené trhané orestujeme na pánvi s malým množstvím oleje na mírném ohni asi 5 minut dozlatova.
Oloupaný česnek nastrouháme na jemném struhadle. Listovou petržel nakrájíme na jemné nudličky. Nastrouhaný česnek s nudličkami petržele krátce smícháme v misce s jogurtem a ochutíme solí.
Rukolu propláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
Do středu teplého talíře servírujeme teplý ochucený bulgur, k němu aranžujeme grilovanou zeleninu ochucenou olivovým olejem a orestované veggie trhané. Pokrm doplníme česnekovým dipem a rukolou.