Do hodinky
1 porce
Připravte si buď zeleninový nebo drůbeží vývar a nechte ho vřít. V hluboké pánvi rozpusťte 80 gramů másla a osmažte na něm nakrájenou šalotku. Pak do ní vmíchejte šafrán.
Přidejte na pánev rýži a důkladně ji obalte ve směsi. Vše podlijte vínem, promíchejte a počkejte, dokud se víno neodpaří. Teď postupně přidávejte vývar. Nalijte do pánve naběračku vývaru, počkejte, až rýže pojme skoro všechnu tekutinu, a pak proces opakujte, dokud rýže nebude připravená.
Ve chvíli, kdy rýže bude al dente (to znamená, že už není tvrdá, ale ani není uvařená úplně do měkka), odstavte pánev z plotny a vmíchejte do pokrmu 120 g studeného másla. Rizoto rozdělte do misek a ozdobte bazalkou.
Tip : Šafránové rizoto můžete dále ochutit nastrouhaným italským parmezánem. Hezký dojem udělá, když parmezán nakrájíte na hobliny a rizoto s ním posypete.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.