Časově náročný
1 porce
Pstruhy vyfiletujteme a maso si dáme stranou. Kostry pstruhů včetně hlav dáme vařit do 500 ml vody společně s novým kořením a bobkovými listy asi na 90 minut.
Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je orestujeme. Když začne zelenina zlátnout, zalijeme ji asi 300 ml vody a také vaříme asi hodinu.
Osolené rybí filety mezitím uvaříme na páře.
Vývar z ryby slijeme a dáme do něho natrhané pstruží maso a zeleninu i s vývarem. Polévku dochutíme šafránem, muškátovým květem, pepřem a solí. Hrst lusků cukrového hrášku nakrájíme na třetiny a dáme je do polévky krátce povařit.
Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a na másle je opečeme. Krutony podáváme k rybí polévce zvlášť, aby se nerozmočily.