Rybí vývar

Rybí vývar

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Pstruh kuchaný z Rybářství Chlumec nad Cidlinou (cca 250g)
1 ks Mrkev (cca 200g)
1 ks Petržel (cca 300g)
6 stroužky Cukrový hrášek, vanička 150g
1 ml Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
1 g Kotányi Šafrán 12g
3 ks Kotányi Nové koření celé 15g
2 plátky J.C. Horn Bobkový list 4g
1 g Vitana Muškátový květ mletý 13g
1 ks Avokádo Mořská sůl 110g
1 ks Kotányi Pepř černý mletý 20g
0 ks Rohlík jemný 43g

Postup přípravy

1. Na rybí polévku pstruhy

Pstruhy vyfiletujteme a maso si dáme stranou. Kostry pstruhů včetně hlav dáme vařit do 500 ml vody společně s novým kořením a bobkovými listy asi na 90 minut.

2. Povaříme zeleninu

Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je orestujeme. Když začne zelenina zlátnout, zalijeme ji asi 300 ml vody a také vaříme asi hodinu.

3. I rybí filety

Osolené rybí filety mezitím uvaříme na páře.

4. Přidáme zbylé ingredience

Vývar z ryby slijeme a dáme do něho natrhané pstruží maso a zeleninu i s vývarem. Polévku dochutíme šafránem, muškátovým květem, pepřem a solí. Hrst lusků cukrového hrášku nakrájíme na třetiny a dáme je do polévky krátce povařit.

5. Krutony nesmí chybět

Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a na másle je opečeme. Krutony podáváme k rybí polévce zvlášť, aby se nerozmočily.

Nakupte potřebné ingredience

Pstruh kuchaný z Rybářství Chlumec nad Cidlinou (cca 250g) (2 ks)

Mrkev (cca 200g) (1 ks)

Petržel (cca 300g) (1 ks)

Cukrový hrášek, vanička 150g (6 stroužky)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (1 ml)

Kotányi Šafrán 12g (1 g)

Kotányi Nové koření celé 15g (3 ks)

J.C. Horn Bobkový list 4g (2plátky)

Vitana Muškátový květ mletý 13g (1 g)

Avokádo Mořská sůl 110g (1 ks)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (1 ks)

Rohlík jemný 43g (0 ks)