0
K pokladně

Ricottové nočky s červenou řepou

Ricottové nočky s červenou řepou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Sýr ricotta
200 g Polohrubá mouka + podsypání 
1 špetka Sůl
1 ks Vejce
150 g Červená řepa
2 lžíce Máslo
1 snítek Čerstvá šalvěj (nebo jiné bylinky)
1 hrst Parmazán
2 hrsti Vlašské ořechy
1 lžíce Klíčky

Postup přípravy

1. Jak na řepu?

Pokud použijete syrovou červenou řepu, oloupejte ji a nakrájejte. Kousky řepy uvařte ve vodě doměkka. Pak je slijte a rozmixujte dohladka. Pokud použijete už vařenou řepu, rovnou ji rozmixujte.  

2. Připravíme noky

Do mísy vyklopte sýr ricotta a smíchejte do něho celé vejce a řepné pyré. Postupně k této směsi přisypávejte polohrubou mouku, aby vzniklo nadýchané těsto. Vál posypte polohrubou moukou, těsto na něj přesuňte a rozdělte ho na půl. Z každé části vyválejte rukama “hada” a toho nasekejte na malé kousky.  

3. Vaříme

Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Nočky dejte nadvakrát vařit do vroucí vody, hned jak vyplavou na povrch, vylovte je cedníkem. 

4. Podáváme

Ve velké pánvi rozpusťte máslo, dejte do něho celou snítku šalvěje a nechte cca 5 minut zvolna probublávat, pak bylinku vyndejte. Takto ochuceným máslem přelijte uvařené nočky a každou porci posypte klíčky, hoblinkami parmazánu a sekanými vlašskými ořechy.  

5. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Sýr ricotta (250 g)

Polohrubá mouka + podsypání  (200 g)

Sůl (1špetka)

Vejce (1 ks)

Červená řepa (150 g)

Máslo (2 lžíce)

Čerstvá šalvěj (nebo jiné bylinky) (1snítek)

Parmazán (1hrst)

Vlašské ořechy (2hrsti)

Klíčky (1 lžíce)