Do půl hodinky
1 porce
Pokud použijete syrovou červenou řepu, oloupejte ji a nakrájejte. Kousky řepy uvařte ve vodě doměkka. Pak je slijte a rozmixujte dohladka. Pokud použijete už vařenou řepu, rovnou ji rozmixujte.
Do mísy vyklopte sýr ricotta a smíchejte do něho celé vejce a řepné pyré. Postupně k této směsi přisypávejte polohrubou mouku, aby vzniklo nadýchané těsto. Vál posypte polohrubou moukou, těsto na něj přesuňte a rozdělte ho na půl. Z každé části vyválejte rukama “hada” a toho nasekejte na malé kousky.
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Nočky dejte nadvakrát vařit do vroucí vody, hned jak vyplavou na povrch, vylovte je cedníkem.
Ve velké pánvi rozpusťte máslo, dejte do něho celou snítku šalvěje a nechte cca 5 minut zvolna probublávat, pak bylinku vyndejte. Takto ochuceným máslem přelijte uvařené nočky a každou porci posypte klíčky, hoblinkami parmazánu a sekanými vlašskými ořechy.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás ZDARMA, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.