Quiche s jablky

Quiche s jablky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Hladká mouka (těsto)
120 g Máslo (těsto)
5 lžic Ledová voda (těsto)
1 špetka Sůl (těsto)
100 g Slanina (náplň)
1 ks Jablko (náplň)
2 ks Cibule (náplň)
200 g Smetana ke šlehání (náplň)
4 ks Vejce (náplň)
100 g Čedar (náplň)
1 špetka Sůl (náplň)
1 špetka Pepř (náplň)

Postup přípravy

1. Krok

Začneme s přípravou těsta. Z másla, mouky a soli vytvoříme v robotu či ručně drobenku. Poté přidáme 5 lžic ledové vody a vypracujeme hladké a jen lehce lepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme odpočinout do lednice.

2. Krok

Mezi tím si připravíme náplň. Slaninu nakrájíme na malé kousky a na kapce oleje ji pomalu osmažíme. Když je slanina již vysmažená, přidáme cibule pokrájené na půlkolečka a necháme je zesklovatět. Poté přidáme jedno na jemnou pokrájené a oloupané jablko a smažíme vše společně další tři minuty.

3. Krok

Troubu předehřejeme na 180 a koláčovou či dortovou formu vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme smetanu s rozšlehanými vajíčky a nahrubo nastrouhaným čedarem, poté vmícháme směs cibule, slaniny a jablka. Osolíme, opepříme a dáme prozatím stranou.

4. Krok

Na lehce pomoučněném povrchu rozválíme těsto na tenké kolo. To poté přesuneme do koláčové formy, prsty uhladíme a okraje těsta stlačíme do jedné roviny – měly by být alespoň 3 cm vysoké. Do těsta nalijeme připravenou náplň a pečeme v předehřáté troubě 40 minut. Poté necháme vychladnout a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (těsto) (150 g)

Máslo (těsto) (120 g)

Ledová voda (těsto) (5lžic)

Sůl (těsto) (1špetka)

Slanina (náplň) (100 g)

Jablko (náplň) (1 ks)

Cibule (náplň) (2 ks)

Smetana ke šlehání (náplň) (200 g)

Vejce (náplň) (4 ks)

Čedar (náplň) (100 g)

Sůl (náplň) (1špetka)

Pepř (náplň) (1špetka)