Do hodinky
1 porce
Červenu papriku nakrájíme tak, aby šla pohodlně grilovat, pokapeme ji olivovým olejem a dáme na mřížku grilu opékat. Kloboučky žampionů omyjeme, ale nijak neloupeme. Důkladně je osušíme a potřeme olivovým olejem ochuceným trochou čerstvého tymiánu a nasekaného rozmarýnu.
Takto připravené klobouky dáme přímo na mřížku rozpáleného grilu a opékáme, dokud nezačnou pouštět vodu. Až bude zelenina ogrilovaná, dáme ji do nádoby, která drží teplo a teprve teď osolíme. Rozkrojené bulky zlehka opečeme na grilu do křupava a naplníme je zeleninou.
Žampion potřeme avokádovou omáčkou, kterou si připravíme následovně: Do mixéru dáme oloupané zralé avokádo, přidáme lístky koriandru, špetku sušeného oregana, pár kapek citrónové šťávy, asi špetku mletého pepře a olivový olej. Vše umixujeme do hladka, vmícháme majonézu, dosolíme a případně dochutíme šťávou z citrónu.