Portobello ala pizza

Portobello ala pizza

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Žampiony Portobello vanička 200g
140 g Giana Rajčatový protlak 140g
8 ks Rajčata Cherry oválná 250g
1 ks Italy mozzarella nálev 100g
1 g Kotányi Oregáno drhnuté 8g
1 ks Bazalka květináč "13 cm”
2 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
15 ml Demetra Extra panenský olivový olej 500ml

Postup přípravy

1. Plníme žampiony

Troubu předehřejeme na 200 stupňů na funkci gril. Žampiony očistíme a vykrojíme z nich nožičky. Do každého dáme část rajčatové omáčky, na ni rozložíme nakrájená cherry rajčata a kousky mozarelly. Každý naplněný žampion nyní osolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem.

2. Z alobalu uděláme kroužky

Z kousků alobalu vytvoříme kroužky, které položíme na dno pekáče, na které položíme žampiony. Kroužky z alobalu zabrání tomu, aby houby ležely přímo na pekáči a dusily se ve vypečené šťávě.

3. Pečeme asi 20 minut

Takto připravená portobella dáme péct péct asi na 20 minut do vyhřáté trouby.

Nakupte potřebné ingredience

Žampiony Portobello vanička 200g (4 ks)

Giana Rajčatový protlak 140g (140 g)

Rajčata Cherry oválná 250g (8 ks)

Italy mozzarella nálev 100g (1 ks)

Kotányi Oregáno drhnuté 8g (1 g)

Bazalka květináč "13 cm” (1 ks)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (2 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)

Demetra Extra panenský olivový olej 500ml (15 ml)