0
K pokladně

Polévka z bílých fazolí a fenyklů

Polévka z bílých fazolí a fenyklů

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Cibule žlutá volná (cca 300g)
2 stroužky Česnek (cca 80g)
1 ks Fenykl (cca 410g)
1 ks Giana Fazolé bílé ve slaném nálevu 400g
1000 ml Konečně vývar — zeleninový 450ml
1 lžíce Kand Ocet vinný bílý 0,5l
0 g Meggle Smetana 30% 250ml
2 lžíce Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml
1 ks Avokádo Mořská sůl 110g
1 ks J.C. Horn Pepř černý mletý 15g

Postup přípravy

1. Orestujeme si fenyklová semínka

Hrnec s olejem rozehřejeme na středním plameni. Přidáme fenyklová semínka a restujeme asi minut, dokud se hezky nerozvoní.

2. I zbytek zeleniny

Cibuli a česnek zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky. Stejně tak nakrájíme i fenykl. Nejdříve do hrnce přidáme cibuli a po chvíli přidáme i nakrájený fenykl a česnek. Restujeme tak dlouho, dokud zelenina nezačne zlátnout.

3. Povaříme fazole

Fazole z plechovky opláchneme pod studenou vodou a přidáme do hrnce. Zalijeme 800 ml vývaru, osolíme, opepříme a necháme vařit asi 10 minut.

4. Doladíme a můžeme servírovat

Polévku rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Pokud se vám zdá polévka příliš hustá, přidáme zbylý vývar. Ochutíme vinným octem a pro zjemnění použijeme smetanu.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)

Česnek (cca 80g) (2 stroužky)

Fenykl (cca 410g) (1 ks)

Giana Fazolé bílé ve slaném nálevu 400g (1 ks)

Konečně vývar — zeleninový 450ml (1000 ml)

Kand Ocet vinný bílý 0,5l (1 lžíce)

Meggle Smetana 30% 250ml (0 g)

Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml (2 lžíce)

Avokádo Mořská sůl 110g (1 ks)

J.C. Horn Pepř černý mletý 15g (1 ks)