Časově náročný
1 porce
Maso nejprve omyjeme, necháme okapat a nakrájíme ho na větší kostky. Posypeme ho moukou a pečeme na oleji, dokud nezměkne. Hotové maso vyjmeme a odložíme stranou.
Do stejného hrnce přidáme trochu oleje a opečeme na něm nakrájenou zeleninu spolu s cibulkou, dokud cibulka nezezlátne. Do tohoto základu vložíme opečené maso spolu s bylinkami a vše zalijeme vývarem a červeným vínem. Směs dusíme při 120 °C přibližně 2 hodiny. Nakonec maso vyjmeme a šťávu svaříme na polovinu.
Žampiony pečlivě očistíme od všech nečistot a nakrájíme na čtvrtky. Pak je orestujeme na másle, osolíme a opepříme.
Oloupané a uvařené brambory musíme nejprve rozšťouchat. Teprve pak je smícháme s teplou smetanou a mlékem a vyšleháme z nich hedvábný krém, který můžeme podle chuti osolit.
Maso s brambory a žampiony podáváme společně na jednom talíři. Máme-li chuť, můžeme je navíc ozdobit rozmarýnem a brusinkami. Máme hotovo! Všem milovníkům masa přejeme dobrou chuť! :)