0
K pokladně

Plněné mrkvičky z listového těsta

Plněné mrkvičky z listového těsta

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Rozválené listové těsto (na 10 - 12 mrkviček)
5 ks Vejce
1 lžíce Olej
0.5 lžičky Dijonská hořčice
1 lžíce Měkké máslo
150 g Tučný tvaroh
1 kousek Čerstvá pažitka
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
3 snítky Petržel kadeřavá (na ozdobu)

Postup přípravy

1. ZAMILUJETE SI JE NA PRVNÍ POHLED   

Chcete, aby sváteční tabule zaujala? Zpestřete ji mrkvičkami z listového těsta a vajíčkovou náplní – jsou krásné, chutné a jakmile si dáte jednu, nemůžete přestat. Ideál pro velikonoční hosty!

2. TVARUJEME MRKVIČKY

Nejprve si vytvarujte “formičky” na mrkvičky. Rozválené listové těsto podélně nakrájejte asi na centimetrové proužky. Alobal natřete olejem nebo rozpuštěným sádlem. Na něj od nejužší strany namotávejte proužky listového těsta tak, aby se vždy částečně překrývaly.

3. JDEME PÉCT

Rozšlehaným vejcem listové těsto potřete a pak skládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem. Korpusy dejte péct do předehřáté trouby na cca 15 minut dozlatova. Hotové je pak opatrně sundejte z alobalu a nechte úplně vychladnout.

4. NAMÍCHÁME POMAZÁNKU

Vejce uvařte natvrdo a nechte je zchladnout. Pak je oloupejte, rozkrojte napůl a vyndejte do misky žloutky, ty rozmělněte vidličkou. Přidejte k nim najemno nasekanou pažitku, měkké máslo a dijonskou hořčici, zamíchejte. Nakonec nastrouhejte vaječné bílky na jemném struhadle. Vše smíchejte s tvarohem. Pomazánku dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.

Nakupte potřebné ingredience

Rozválené listové těsto (na 10 - 12 mrkviček) (300 g)

Vejce (5 ks)

Olej (1 lžíce)

Dijonská hořčice (0.5lžičky)

Měkké máslo (1 lžíce)

Tučný tvaroh (150 g)

Čerstvá pažitka (1kousek)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Petržel kadeřavá (na ozdobu) (3snítky)