0
K pokladně

Perníčky

Perníčky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

50 g 50 g másla
6 g 1/2 balení kypřícího prášku
0.25 g 250 g hladké mouky
75 g 75 g medu
2 ks 2 vejce
0.135 g 135 g moučkového cukru
0.26 ml 2,5 kapek citronové šťávy

Postup přípravy

1. Začínáme

Do větší mísy prosejte mouku s 60 g cukru. K nim pak přidejte perníkové koření, prášek do pečiva a 1 vejce. Zvlášť v hrnci nechte rozpustit máslo a med, nechte trochu zchladnout a vlejte do směsi. Vše promíchejte. Udělejte vláčné těsto, které nechejte přes noc v lednici odpočinout. Podle chuti můžete přidat 1-2 lžice rumu.

2. Pečení

Druhý den vyválejte těsto, ze kterého vykrojte různé tvary. Pokládejte je na plech, který si vyložte papírem na pečení. Vše potřete rozšlehaným vejcem a pečte při teplotě 180 °C dozlatova.

3. Zdobení

Po vychladnutí vánoční perníčky nazdobte polevou, kterou připravíte vymícháním 1 bílku se zbylým cukrem do hladké hmoty. Můžeme do ní přidat i pár kapek citronové šťávy.

4. Finále

Vánoční perníčky podle tohoto receptu jsou po upečení hned měkké, takže se nemusí péct dlouho dopředu. Když je dobře uskladníte, vydrží velmi dlouho.

Nakupte potřebné ingredience

50 g másla (50 g)

1/2 balení kypřícího prášku (6 g)

250 g hladké mouky (0.25 g)

75 g medu (75 g)

2 vejce (2 ks)

135 g moučkového cukru (0.135 g)

2,5 kapek citronové šťávy (0.26 ml)