Do hodinky
1 porce
Do větší mísy prosejte mouku s 60 g cukru. K nim pak přidejte perníkové koření, prášek do pečiva a 1 vejce. Zvlášť v hrnci nechte rozpustit máslo a med, nechte trochu zchladnout a vlejte do směsi. Vše promíchejte. Udělejte vláčné těsto, které nechejte přes noc v lednici odpočinout. Podle chuti můžete přidat 1-2 lžice rumu.
Druhý den vyválejte těsto, ze kterého vykrojte různé tvary. Pokládejte je na plech, který si vyložte papírem na pečení. Vše potřete rozšlehaným vejcem a pečte při teplotě 180 °C dozlatova.
Po vychladnutí vánoční perníčky nazdobte polevou, kterou připravíte vymícháním 1 bílku se zbylým cukrem do hladké hmoty. Můžeme do ní přidat i pár kapek citronové šťávy.
Vánoční perníčky podle tohoto receptu jsou po upečení hned měkké, takže se nemusí péct dlouho dopředu. Když je dobře uskladníte, vydrží velmi dlouho.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.