Tagliatelle se sýrem brie a bazalkou

Tagliatelle se sýrem brie a bazalkou

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Rajče
2 stroužky Česnek
1.5 ks Sýr Brie
340 g Těstoviny Penne
30 g Bazalka
125 ml Olivový olej
1 lžíce Červený vinný ocet
0.004 g Sůl
2 lžíce Strouhaný parmezán
0.2 g Pepř

Postup přípravy

1. Vše potřebné nakrájíme

Rajčata zbavíme peciček a nakrájíme na plátky. Sýr brie zas nakrájíme na kostičky – potřebujeme zhruba šálek a půl. Bazalku omyjeme a nasekáme, bude nám stačit přibližně ¾ šálku čerstvě nasekaných lístků.

2. Jdeme marinovat

Rajčata, sýr i bazalku hodíme do velké mísy. Vylisujeme k nim dva stroužky česneku a přidáme olivový olej, ocet, sůl a pepř. Vše pečlivě promícháme. Nakonec misku přikryjeme a směs necháme marinovat 1 – 2 hodiny za pokojové teploty.

3. Vaříme těstoviny

Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Penne v ní povaříme na způsob al dente - to znamená, že je nevaříme úplně do měkka, ale zároveň nesmí zůstat tvrdé. Proto těstoviny pravidelně kontrolujeme, dokud nejsou přesně dle našich představ.

4. Jdeme do finiše

Nakonec penne slijeme, osušíme a vložíme do misky s omáčkou. Vše promícháme a navrch nastrouháme připravený parmezán. Naše sýrová pochoutka je hotová, dobrou chuť! :)

Nakupte potřebné ingredience

Rajče (4 ks)

Česnek (2 stroužky)

Sýr Brie (1.5 ks)

Těstoviny Penne (340 g)

Bazalka (30 g)

Olivový olej (125 ml)

Červený vinný ocet (1 lžíce)

Sůl (0.004 g)

Strouhaný parmezán (2 lžíce)

Pepř (0.2 g)