Do dvou hodin
1 porce
Rajčata zbavíme peciček a nakrájíme na plátky. Sýr brie zas nakrájíme na kostičky – potřebujeme zhruba šálek a půl. Bazalku omyjeme a nasekáme, bude nám stačit přibližně ¾ šálku čerstvě nasekaných lístků.
Rajčata, sýr i bazalku hodíme do velké mísy. Vylisujeme k nim dva stroužky česneku a přidáme olivový olej, ocet, sůl a pepř. Vše pečlivě promícháme. Nakonec misku přikryjeme a směs necháme marinovat 1 – 2 hodiny za pokojové teploty.
Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Penne v ní povaříme na způsob al dente - to znamená, že je nevaříme úplně do měkka, ale zároveň nesmí zůstat tvrdé. Proto těstoviny pravidelně kontrolujeme, dokud nejsou přesně dle našich představ.
Nakonec penne slijeme, osušíme a vložíme do misky s omáčkou. Vše promícháme a navrch nastrouháme připravený parmezán. Naše sýrová pochoutka je hotová, dobrou chuť! :)