Do hodinky
1 porce
Ve větší pánvi na oleji orestujte nasekanou šalotku spolu s na kostičky nakrájenou mrkví a petrželí.
Když začnou zlátnout, přidejte mleté maso, osolte ho, opepřete a zprudka vše restujte. Vařečkou maso míchejte, aby se rozbily větší kousky.
Asi po pěti minutách přidejte žampiony, provensálské koření a vše zalijte červeným vínem. To nechte během asi desetiminutového varu částečně odpařit.
Pak maso zalijte rajčatovou passatou a asi 100 ml vody, zamíchejte, přiklopte a zvolna duste asi 30 minut.
Během dušení masa, dejte vařit oloupané brambory do osolené vody s kmínem. Když jsou měkké, slijte je, přidejte do nich máslo, smetanu a mléko a vyšlehejte bramborovou kaši.
Do zapékací mísy nalijte směs z mletého masa a na ní lžící rozprostřete bramborovou kaši. Toto dejte péct do předehřáté trouby pod gril asi na 15-20 minut, dokud povrch bramborové kaše nezezlátne. Ihned servírujte.