0
K pokladně

Pastýřský koláč s mletým masem a žampiony

Pastýřský koláč s mletým masem a žampiony

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g EveryDay Mleté hovězí
1 ks Malá mrkev
1 ks Malá petržel
2 ks Šalotka
150 g Žampiony
100 ml Červené víno
250 ml Rajčatová passata
1 lžička Provensálské koření
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
2 lžíce Olej
300 g Brambory C
0.5 lžička Kmín celý
100 ml Smetana
100 ml Mléko
2 lžíce Máslo

Postup přípravy

1. Krok

Ve větší pánvi na oleji orestujte nasekanou šalotku spolu s na kostičky nakrájenou mrkví a petrželí.

2. Krok

Když začnou zlátnout, přidejte mleté maso, osolte ho, opepřete a zprudka vše restujte. Vařečkou maso míchejte, aby se rozbily větší kousky.

3. Krok

Asi po pěti minutách přidejte žampiony, provensálské koření a vše zalijte červeným vínem. To nechte během asi desetiminutového varu částečně odpařit.

4. Krok

Pak maso zalijte rajčatovou passatou a asi 100 ml vody, zamíchejte, přiklopte a zvolna duste asi 30 minut.

5. Krok

Během dušení masa, dejte vařit oloupané brambory do osolené vody s kmínem. Když jsou měkké, slijte je, přidejte do nich máslo, smetanu a mléko a vyšlehejte bramborovou kaši.

6. Krok

Do zapékací mísy nalijte směs z mletého masa a na ní lžící rozprostřete bramborovou kaši. Toto dejte péct do předehřáté trouby pod gril asi na 15-20 minut, dokud povrch bramborové kaše nezezlátne. Ihned servírujte.

Nakupte potřebné ingredience

EveryDay Mleté hovězí (500 g)

Malá mrkev (1 ks)

Malá petržel (1 ks)

Šalotka (2 ks)

Žampiony (150 g)

Červené víno (100 ml)

Rajčatová passata (250 ml)

Provensálské koření (1lžička)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Olej (2 lžíce)

Brambory C (300 g)

Kmín celý (0.5lžička)

Smetana (100 ml)

Mléko (100 ml)

Máslo (2 lžíce)