Do hodinky
1 porce
Jablka rozčtvrtíme, vyřízneme jadřince a nakrájíme na tenké plátky.
V rendlíku rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme nakrájená jablka, hřebíček, nové koření a skořici.
Vše společně promícháme, zalijeme jablečným moštem a necháme to 4 minuty provařit.
Slunečnicová a dýňová semínka opražíme na suché pánvi.
Tvaroh smícháme s 50 ml jablečného moštu.
Veškeré suroviny na palačinky smícháme do hladkého těsta.
Pánev potřeme troškou másla a nízkou teplotu opékáme palačinky.
Hotové palačinky potřeme připraveným tvarohem, přidáme pečená jablka, překlopíme a posypeme opraženými semínky.
Co vůbec nazýváme moštem? Ovocnou šťávu, která je vyrobena přímým lisováním z ovoce, u nás nejčastěji z jablek. K jeho výrobě se většinou využívají směsi odrůd, často padavčat. Ovoce musí být kvalitní a samozřejmě bez známek hniloby nebo plísně.