Ostružinový cheesecake

Ostružinový cheesecake

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Máslové sušenky nebo Lotusky
80 g Máslo
250 g Tvaroh v alobalu
400 g Smetana ke šlehání 40% (200 g na krém, 200 g na šlehačku na ozdobení)
250 g Mascarpone
200 g Bílá čokoláda
1 lžička Vanilkový extrakt
125 g Čerstvé ostružiny
2 lžíce Hnědý cukr
1 lžička Kukuřičný škrob
1 balení Čerstvé ostružiny (na ozdobu)
1 lžička Vanilkový cukr

Postup přípravy

1. Nazdobený jak od cukráře

Chcete, aby dort chutnal dětem a jejich rodiče dostal na první pohled? Připravte cheesecake s ostružinovou polevou – tak dokonalý kontrast barev se jen tak nevidí. A chutná jako pohádka!

2. Rozpustíme čokoládu

Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte ji zchladnout na přibližně tělesnou teplotu.

3. Připravíme těsto

Sušenky rozdrťte v kutru a vzniklé drobky přendejte do mísy. Přidejte rozpuštěné máslo a zamíchejte. Tuto směs namačkejte na dno kulaté, pečicím papírem vyložené dortové formy. 

4. Vyšleháme krém

Šlehačku mixérem vyšlehejte, k ní pak přidejte tvaroh, mascarpone, vanilkový extrakt a rozpuštěnou čokoládu. Všechny suroviny by měly mít přibližně stejnou teplotu. Nyní je vyšlehejte do hladkého krému.

5. Počkáme

Ten pak v dortové formě uhlaďte na vrstvě sušenek. Cheeecake nechte pár hodin v lednici ztuhnout.

6. Umícháme polevu

Mezitím si připravte omáčku z rozvařených čerstvých ostružin s cca 5 ml vody a hnědým cukrem. Před koncem vaření do ní přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody, společně provařte.  

7. Nazdobíme

Cheesecake ozdobte vyšlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem, ovocnou omáčkou a čerstvými ostružinami.

8. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Máslové sušenky nebo Lotusky (200 g)

Máslo (80 g)

Tvaroh v alobalu (250 g)

Smetana ke šlehání 40% (200 g na krém, 200 g na šlehačku na ozdobení) (400 g)

Mascarpone (250 g)

Bílá čokoláda (200 g)

Vanilkový extrakt (1lžička)

Čerstvé ostružiny (125 g)

Hnědý cukr (2 lžíce)

Kukuřičný škrob (1lžička)

Čerstvé ostružiny (na ozdobu) (1balení)

Vanilkový cukr (1lžička)