Originální chlebíčky pro zahradní slavnost II.
Délka přípravy
Do dvou hodin
Ingredience
Nakoupit ingredience
300 g
Rajče
1 ks
Červená paprika
4 ks
Bageta
1 lžíce
Mořská sůl
1 špetka
Pepř
1 lžíce
Olej
1 lžička
Jablečný ocet
1 balení
Bazalka
300 g
Lilek
200 g
Modrý sýr
100 g
Cherry
1 balení
Polníček
Postup přípravy
1. Salátek z pečených rajčat
- Rajčata nakrájíme na měsíčky osolíme, opepříme, upečeme v troubě na 200 °C cca 10 min. a oloupeme dužinu.
- Papriku osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 200°C cca 30 min. Papriku přendáme na talíř a ještě horkou přikryjeme fólií, necháme 20 min. odstát a poté papriku oloupeme.
- Rajčata a papriku nakrájíme na menší kousky, přidáme nasekanou bazalku, dochutíme solí, pepřem a octem.
- Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a upečeme v troubě na 190 °C cca 8 min. do zlatova. Na upečenou bagetu poklademe hotovou směs a ozdobíme bazalkou.
2. Marinovaný lilek s modrým sýrem
- Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 180 °C cca 20 min. Necháme jej vychladnout a dochutíme octem.
- Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a opečeme v troubě na 190°C cca 8 min. do zlatova.
- Na opečenou bagetu poklademe lilek, modrý sýr, polníček a nakrájené cherry rajče.
- Tip na konec: Nezapomeňte, že základem pro dobrý chlebíček je správná volba pečiva. Kromě tradiční veky a bagety můžete sáhnout po kvalitním chlebu, který nakrájíte na tenké plátky a necháte nasucho opéct v troubě.
Zobrazit recept
Skrýt recept
Nakupte potřebné ingredience
Zpět na recept