0
K pokladně

Originální chlebíčky pro zahradní slavnost II.

Originální chlebíčky pro zahradní slavnost II.

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Rajče
1 ks Červená paprika
4 ks Bageta
1 lžíce Sůl
1 špetka Pepř
1 lžíce Olej
1 lžička Jablečný ocet
1 balení Bazalka
300 g Lilek
200 g Modrý sýr
100 g Cherry
1 balení Polníček

Postup přípravy

1. Salátek z pečených rajčat

  1. Rajčata nakrájíme na měsíčky osolíme, opepříme, upečeme v troubě na 200 °C cca 10 min. a oloupeme dužinu.
  2. Papriku osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 200°C cca 30 min. Papriku přendáme na talíř a ještě horkou přikryjeme fólií, necháme 20 min. odstát a poté papriku oloupeme. 
  3. Rajčata a papriku nakrájíme na menší kousky, přidáme nasekanou bazalku, dochutíme solí, pepřem a octem.
  4. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a upečeme v troubě na 190 °C cca 8 min. do zlatova. Na upečenou bagetu poklademe hotovou směs a ozdobíme bazalkou. 

2. Marinovaný lilek s modrým sýrem

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 180 °C cca 20 min. Necháme jej vychladnout a dochutíme octem. 
  2. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olejem, osolíme a opečeme v troubě na 190°C cca 8 min. do zlatova.  
  3. Na opečenou bagetu poklademe lilek, modrý sýr, polníček a nakrájené cherry rajče.  
  4. Tip na konec: Nezapomeňte, že základem pro dobrý chlebíček je správná volba pečiva. Kromě tradiční veky a bagety můžete sáhnout po kvalitním chlebu, který nakrájíte na tenké plátky a necháte nasucho opéct v troubě.  

Nakupte potřebné ingredience

Rajče (300 g)

Červená paprika (1 ks)

Bageta (4 ks)

Sůl (1 lžíce)

Pepř (1špetka)

Olej (1 lžíce)

Jablečný ocet (1lžička)

Bazalka (1balení)

Lilek (300 g)

Modrý sýr (200 g)

Cherry (100 g)

Polníček (1balení)