0
K pokladně

Novoroční čočková polévka

Novoroční čočková polévka

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Střední mrkev
1 ks Střední petržel
1 hrnek Čočka hnědá
1 lžíce Ghí
1 ks Cibule malá
750 ml Hovězí (zeleninový) vývar
100 ml Smetana
1 snítek Rozmarýn čerstvý
1 snítek Tymián čerstvý
1 lžička Majoránka sušená
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petrželka (k podávání)
1 ks Krůtí klobása
1 lžíce Olej

Postup přípravy

1. Dejte namočit čočku

Čočku dejte den předem namočit do vody.

2. Očistěte čočku

Druhý den čočku propláchněte v cedníku.

3. Uvařte polévku

Ve větším hrnci na ghí orestujte nasekanou cibuli a kostičky petržele a mrkve. Po pár minutách přidejte čočku, bylinky a vývar. Přiveďte k varu a vařte do doby, než bude čočka a zelenina měkká.

4. Vyndejte bylinky a dochuťte

Pak z polévky vyndejte snítky bylinek, přilijte smetanu, provařte a dochuťte majoránkou, solí a pepřem.

5. Opečte klobásu a přidejte do polévky

Zvlášť na pánvi na trošce oleje opečte na kolečka nebo na kostičky nakrájenou klobásu. Tu nakonec i s výpekem přidejte do polévky.

6. Dobrou chuť!

Servírujte horkou s čerstvou zelenou petrželkou.

Nakupte potřebné ingredience

Střední mrkev (1 ks)

Střední petržel (1 ks)

Čočka hnědá (1hrnek)

Ghí (1 lžíce)

Cibule malá (1 ks)

Hovězí (zeleninový) vývar (750 ml)

Smetana (100 ml)

Rozmarýn čerstvý (1snítek)

Tymián čerstvý (1snítek)

Majoránka sušená (1lžička)

Sůl (1špetka)

Pepř černý mletý (1špetka)

Petrželka (k podávání) (1 ks)

Krůtí klobása (1 ks)

Olej (1 lžíce)