0
K pokladně

Minipizzy

Minipizzy

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 g Hladká mouka 1kg
10 g Fala Čerstvé droždí 42g
2 lžíce Demetra Extra panenský olivový olej 500ml
4 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
4 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
1 ks Barilla Basilico rajčatová omáčka s bazalkou 400g
100 g Italy mozzarella nálev 100g
1 g Kotányi Oregáno drhnuté 8g

Postup přípravy

1. Zaděláme na těsto

Ve větší míse rozdrobíme droždí a smícháme ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidáme hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl. Hnětením zaděláme těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dáme na teplé místo, zakryjeme ho utěrkou a necháme vykynout. Kynuté těsto lze také zadělat a nechat vykynout v domácí pekárně.

2. Vykynuté těsto porcujeme

Troubu předehřejeme na 220 stupňů a připravíme si plech s pečicím papírem. Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendáme na moukou posypaný vál a rozdělíme ho na 10 stejných dílů.

3. Zdobíme třeba kukuřicí, šunkou, olivami

Z nich tvarujeme placičky, pomažeme je rajčatovou omáčkou, ozdobíme dle své chuti a fantazie, posypeme sušeným oreganem a poklademe mozzarellou. Minipizzy dáme péct asi na 20 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka 1kg (0 g)

Fala Čerstvé droždí 42g (10 g)

Demetra Extra panenský olivový olej 500ml (2 lžíce)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (4 g)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (4 g)

Barilla Basilico rajčatová omáčka s bazalkou 400g (1 ks)

Italy mozzarella nálev 100g (100 g)

Kotányi Oregáno drhnuté 8g (1 g)