Minestrone

Minestrone

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

6 g 6 g bazalky
150 g 150 g brambor
1 g 40 g řapíkatého celeru
70 g 70 g cibule
100 g 100 g cukety
220 g 220 g bílých fazolí
1 g 120 g celých fazolových lusků
1 g 220 g hrášku
50 g 50 g mrkve
1 g 100 g pancetty
6 lžíce 6 polévkových lžic rajčatového pesta
15 g 15 g petrželové nati
12 ml 12 ml rajčatového protlaku
400 g 400 g loupaných rajčat
50 g 50 g škvařeného sádla
1 g 40 g parmazánu
150 g 150 g těstovin
1 ml 3000 ml kuřecího vývaru
150 g 150 g bílého hlávkového zelí
1 stroužek 1 stroužek česneku
3 g 3 g šalvěje

Postup přípravy

1. Připravte a pokrájejte si ingredience a osmažte je

Na rozpuštěném sádle osmažte pokrájenou cibuli, česnek, šalvěj a pancettu. Vše osmažte do zezlátnutí. Přidejte pokrájený celer, mrkev, oloupané, ale nenakrájené brambory a nechte vařit 5 minut. Poté přilijte rajčatový protlak, přisypte pokrájená rajčata, petržel, bazalku a fazole, které jste nechali máčet přes noc ve studené vodě.

2. Zalijte vývarem a přiveďte k varu

Vše hodně opepřete, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přiklopené nechte vařit 2 hodiny, občas promíchejte. Brambory, které se varem nerozpadly, rozšťouchejte vidličkou. Do omáčky přisypte nakrájenou cuketu, hrášek, fazolky, zelí a těstoviny.

3. Jakmile těstoviny změknou, můžete podávat

Jakmile těstoviny změknou, můžete podávat. Doporučujeme servírovat s 1 lžící pesta, posypané nastrouhaným parmezánem.

Nakupte potřebné ingredience

6 g bazalky (6 g)

150 g brambor (150 g)

40 g řapíkatého celeru (1 g)

70 g cibule (70 g)

100 g cukety (100 g)

220 g bílých fazolí (220 g)

120 g celých fazolových lusků (1 g)

220 g hrášku (1 g)

50 g mrkve (50 g)

100 g pancetty (1 g)

6 polévkových lžic rajčatového pesta (6 lžíce)

15 g petrželové nati (15 g)

12 ml rajčatového protlaku (12 ml)

400 g loupaných rajčat (400 g)

50 g škvařeného sádla (50 g)

40 g parmazánu (1 g)

150 g těstovin (150 g)

3000 ml kuřecího vývaru (1 ml)

150 g bílého hlávkového zelí (150 g)

1 stroužek česneku (1 stroužek)

3 g šalvěje (3 g)