Do hodinky
1 porce
Smažená ryba je tradice, která dospělákům jednou za čas nijak neuškodí. Pro naše nejmenší je však vhodnější zvolit jiný způsob přípravy – třeba vaření v páře.
Chcete-li dětem dopřát lososa, doporučujeme zvolit lososa divokého. Oproti těm z chovu je sice o něco dražší, ale zato je méně tučný. Další vhodnou rybou pro děti je také sumeček africký, který obsahuje minimum kostí a často se používá ve školních jídelnách. Dětem chutná, protože jeho maso je velmi šťavnaté. Dále by dětem mohla chutnat pražma královská, halibut grónský, treska aljašská nebo mořský vlk.
Porci ryby důkladně omyjte, lehce osolte (chcete-li) a nechte na ní kůži. Tu totiž sundáme až po tepelné úpravě. Rybu dejte na pařák do hrnce s trochou vody a pod pokličkou ho vařte na páře asi 7 minut.
Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte vařit do vody s kmínem. Když jsou hotové, slijte je a ještě za tepla v nich nechte rozpustit máslo. Rozšťouchejte je, přidejte mléko a rozšlehejte je ručním mixérem na jemné pyré.
Mražený hrášek zalijte mlékem a dejte ho krátce povařit, pak ho rozmixujte tyčovým mixérem do hladka a ještě za tepla vmíchejte trochu másla na zjemnění.
Lososa zbavte kůže a rozeberte ho. Servírujte s hráškovým a bramborovým pyré.
Zajímají vás další recepty pro děti chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zážitkovou kartu ActivePass. Přihlaste se do klubu Benjamínek kliknutím zde.