Do půl hodinky
1 porce
Pórek nakrájejte na slabší kolečka. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a pórek pozvolna opékejte 5 minut.
Česnek nasekejte nadrobno. Přidejte k cibuli a míchejte minutu.
Do hrnce vlijte vývar. Přidejte brambory nakrájené na malé kostky. Ochuťte muškátovým oříškem, bílým pepřem a solí. Vařte pod poklicí 7 minut.
Květák rozeberte na menší růžičky. Vložte do polévky. Přiklopte poklicí a vařte dalších cca 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Pokud vám zbyl nějaký květák navíc, můžete jej upéct v troubě s trochou oleje a soli a poté použít k podávání.
Do polévky přidejte smetanu a parmezán. Rozmixujte dohladka.
Mandle nasucho opečte na pánvi. Přesypejte na talíř.
Prosciutto natrhejte na menší kusy. V pánvi rozehřejte trochu oleje. Do pánve rozprostřete kousky prosciutta a z obou stran vypékejte do tmavě červené barvy. Šunka bude pěkně křupavá.
Polévku naservírujte do talířů. Ozdobte pečeným květákem, prosciutto chipsy, plátky mandlí a microgreens.