6 ks
Vejce (na sekanou)
150 g
Mrkev (oloupaná, na sekanou)
70 g
Cibule (na sekanou)
500 g
Krůtí prsa (na sekanou)
100 g
Slanina (na sekanou)
1 lžička
Dijonská hořčice (na sekanou)
1 balení
Rostlinný olej (na sekanou, mrkev a ½ lžíce na pyré)
3 stroužky
Česnek (2 stroužky na sekanou, 1 na pesto)
30 g
Mix petrželové nati a pažitky (na pesto, jde využít i mrkvovou nať)
20 g
Piniové oříšky (nebo kešu, na pesto)
30 g
Parmezán (nebo Pecorino, na pesto)
50 g
Olivový olej (na pesto)
0.5 lžíce
Máslo (na pyré, nebo 1 lžíce ghí)
500 g
Brambory (oloupané, na pyré)
150 g
Kořenová petržel (na pyré)
500 ml
Plnotučné mléko (na pyré)
2 ks
Bobkové list (na pyré)
150 ml
Smetana na vaření (dle potřeby k dokončení pyré)
4 ks
Mrkev (středně velké, jako příloha)
2 lžička
Mořská sůl (1 lžička na sekanou, špetka na pesto, špetka na pyré)
1 lžička
Pepř (čerstvě namletý, ½ lžičky na sekanou, špetka na pesto)