Do hodinky
1 porce
Připravte si dvě mísy. V první smíchejte všechny sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a prášek do pečiva. V druhé míse smíchejte tekuté suroviny: kefír, olej, med a vejce. Použijte ruční metlu. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 stupňů.
Nyní elektrickým šlehačem postupně zašlehejte sypké suroviny do tekuté směsi. Hotové těsto vlijte na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech či pekáč (ideálně cca 23 × 34 cm) a dejte péct do předehřáté trouby asi na 50 minut. Po cca 10 minutách pečení poklaďte na buchtu kuličky červeného rybízu. Po upečení nechte zcela zchladnout.
Čokoládovou polevu připravíte následovně: hořkou čokoládu rozlámejte. Smetanu vlijte do hrnce a dejte vařit. Když je vroucí, vypněte sporák a vsypejte do ní rozlámanou čokoládu, nechte ji povolit a pak ruční metlou promíchejte, vznikne hladká lesklá poleva. Vylijte ji na povrch zchladlého moučníku a nechte ztuhnout.