0
K pokladně

Kefírová buchta s červeným rybízem

Kefírová buchta s červeným rybízem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

280 g Hladká mouka
180 g Cukr moučka
4 lžíce Kakao
500 ml Kefír Authentic
120 ml Olej
4 lžíce Med
1 ks Vejce
1 lžička Jedlá soda
0.5 balení Prášek do pečiva
125 g Červený rybíz
200 g Hořká čokoláda (na polevu)
200 ml 30% Smetana ke šlehání (na polevu)
1 balení Máslo (na vymazání plechu)
1 balení Hrubá mouka (na vymazání plechu)

Postup přípravy

1. Krok

Připravte si dvě mísy. V první smíchejte všechny sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a prášek do pečiva. V druhé míse smíchejte tekuté suroviny: kefír, olej, med a vejce. Použijte ruční metlu. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 stupňů.

2. Krok

Nyní elektrickým šlehačem postupně zašlehejte sypké suroviny do tekuté směsi. Hotové těsto vlijte na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech či pekáč (ideálně cca 23 × 34 cm) a dejte péct do předehřáté trouby asi na 50 minut. Po cca 10 minutách pečení poklaďte na buchtu kuličky červeného rybízu. Po upečení nechte zcela zchladnout.

3. Krok

Čokoládovou polevu připravíte následovně: hořkou čokoládu rozlámejte. Smetanu vlijte do hrnce a dejte vařit. Když je vroucí, vypněte sporák a vsypejte do ní rozlámanou čokoládu, nechte ji povolit a pak ruční metlou promíchejte, vznikne hladká lesklá poleva. Vylijte ji na povrch zchladlého moučníku a nechte ztuhnout.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (280 g)

Cukr moučka (180 g)

Kakao (4 lžíce)

Kefír Authentic (500 ml)

Olej (120 ml)

Med (4 lžíce)

Vejce (1 ks)

Jedlá soda (1lžička)

Prášek do pečiva (0.5balení)

Červený rybíz (125 g)

Hořká čokoláda (na polevu) (200 g)

30% Smetana ke šlehání (na polevu) (200 ml)

Máslo (na vymazání plechu) (1balení)

Hrubá mouka (na vymazání plechu) (1balení)