0
K pokladně

Kávový dort pavlova

Kávový dort pavlova

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Vejce
1 g Cukr krupice
2 lžíce Instantní káva
1 lžíce Kakao
1 lžíce Kukuřičný škrob
1 lžíce Jablečný ocet
1 ks Mascarpone
0 x Lískové ořechy

Postup přípravy

1.

Troubu rozehřejte na 180 °C a plech vyložte silikonovou podložkou na pečení nebo pečícím papírem.

2.

Bílky předejte do větší mísy a přidejte špetku soli. Pomocí mixéru vyšlehejte polotuhý sníh. Postupně vsypte cukr, instantní kávu a kakao. Mixujte tak dlouho, dokud se krystalky cukru nerozpustí. To poznáte tak, že sníh promnete mezi prsty.

3.

Přidejte kukuřičný škrob a ocet a ještě asi minutu mixujte. Výsledná konzistence je pevný a lesklý sníh.

4.

Se sněhem pracujte rychle. Pomocí stěrky vytvarujte na pečícím papíře šest stejně velkých hromádek. Snažte se vytvořit kulatý tvar a okraje stěrkou povytáhněte tak, aby uprostřed vzniklá mělká prohlubeň. Ta se nám pak bude hodit pro nanášení krému. Můžete však vytvořit i jeden velký dort, záleží na tom, co preferujete.

5.

Vložte do trouby a hned snižte teplotu na 120 °C. Pečte 60 minut a nechte v troubě vychladnout. Pavlova by po upečení měla být zvenku pevná a uvnitř vláčná.

6.

Vychladlou Pavlovu přendejte na talíř a naneste mascarpone. Na závěr zasypte nasekanými ořechy a podávejte.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce (1 ks)

Cukr krupice (1 g)

Instantní káva (2 lžíce)

Kakao (1 lžíce)

Kukuřičný škrob (1 lžíce)

Jablečný ocet (1 lžíce)

Mascarpone (1 ks)

Lískové ořechy (0x)