Jemné filety ze pstruha s opékanými bramborami a cherry rajčaty

Jemné filety ze pstruha s opékanými bramborami a cherry rajčaty

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Pstruh
3 větvičky Tymián
2 stroužky Česnek
12 ks Brambory
12 ks Cherry rajčata na stonku
1 ks Snítka rozmarýnu
3 lžíce Olivový olej
1 ks Citron
15 g Máslo
5 g Špetka soli
5 g Pepř
1 ks Pažitka podle chuti
1750 ml Coca-Cola Zero

Postup přípravy

1. Opečeme brambory

Předem uvařené brambory nakrájené na půlky a cherry rajčata na stonku rozložíme na pánev s rozpáleným olivovým olejem. Přidáme máslo, bylinky a koření a opékáme, dokud brambory nebudou mít zlatavou barvu.

2. Opečeme pstruha

Na druhé pánvi s rozpáleným olejem a celými stroužky česneku ve slupce opékáme připravené filety ze pstruha, položené kůží dolů. V závěru přidáme máslo a filety na pár minut otočíme na stranu bez kůže.

3. Servírujeme

Upečené filety s přílohami servírujeme s nakrájeným kouskem citronu, čerstvou pažitkou a chutným nápojem.

Nakupte potřebné ingredience

Pstruh (2 ks)

Tymián (3větvičky)

Česnek (2 stroužky)

Brambory (12 ks)

Cherry rajčata na stonku (12 ks)

Snítka rozmarýnu (1 ks)

Olivový olej (3 lžíce)

Citron (1 ks)

Máslo (15 g)

Špetka soli (5 g)

Pepř (5 g)

Pažitka podle chuti (1 ks)

Coca-Cola Zero (1750 ml)