Do půl hodinky
1 porce
V hmoždíři si rozdrtíme 3 stroužky česneku, semínka zeleného kardamomu z 5ti tobolek a 15 kuliček černého pepře.
V malé misce na marinádu si rozmícháme 3 lžíce olivového oleje s 1 lžičkou nového koření, 1 lžičkou uzené papriky, ½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžičkou soli a se 3 lžičkami nasekané čerstvé máty. Do směsi přidáme předem nadrcené koření. Marinádu pořádně promícháme.
Marinádu vmasírujeme do masa. Kotlety uložíme do velké misky. Přidáme ještě 2 lžíce olivového oleje a pokapeme šťávou z 1 citronu. Poklademe plátky z 1 cibule. Misku před uložením do lednice zakryjeme. Necháme v lednici uležet minimálně 8 hodin, nejlépe přes noc.
Rozehřejeme si pánev s troškou olivového oleje na vysokém žáru. Mezitím vyndáme kotlety z lednice a necháme v pokojové teplotě. Kotlety restujeme 3,5 minuty z každé strany a poté necháme ještě 5 minut odpočinout.