0
K pokladně

Jarní zeleninový vývar s libečkem a kudlásky

Jarní zeleninový vývar s libečkem a kudlásky

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Mrkev
100 g Celer
100 g Petržel
3 ks Bobkový list
8 kuliček Pepř celý
5 kuliček Nové koření
50 g Řapíkatý celer
50 g Cibule
50 g Pórek
15 g Listová petržel (10 g do vývaru, 5 g do těsta na kudlásky)
1 stroužek Česnek
80 g Květák
100 g Cukrový hrášek
50 g Libeček
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 ks Vejce
70 g Polohrubá mouka
1 špetka Muškátový oříšek

Postup přípravy

1. Polévka ke snídani, obědu, svačině i večeři? Proč by ne, pokud máte chuť.

Náš jarní zeleninový vývar je navíc velmi výživný, proto představuje jedno z nejlepších jídel, která si můžete dopřát. My jsme ho ještě obohatili velmi pestrou škálou zeleniny od kořenové přes květák a pórek až po hrášek. Místo nudliček v něm naberete lžičkou kudlásky, malé nočky z mouky, vejce, soli, pepře, muškátového oříšku a petržele. Doporučujeme vybírat zeleninu od vašich osvědčených farmářů, nebo si nechat poradit značkami kvality, jako je logo Klasa nacházející se na obalech. O to víc se pochutnáte.

2. Zeleninový vývar

Kořenovou zeleninu, cibuli a česnek oloupeme, umyjeme, vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a sesbíráme vzniklou pěnu.

3. Okořeníme

Přidáme divoké koření a vaříme cca 50 min. na mírném plameni. 

4. Krok

Vývar přecedíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Do vývaru přidáme pórek, květák, cukrový hrášek, libeček a provaříme cca 10 min. Dochutíme solí a pepřem. 

5. Kudlásky

V misce rozmícháme mouku s rozšlehaným vejcem, solí, pepřem, muškátovým oříškem
a nasekanou petrželí.

6. Těsto zpracujeme

Vypracujeme husté těsto, z něhož lžičkou vykrajujeme malé nočky a vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 min.

7. Tip:

Chcete-li výraznější chuť vývaru, restujte kořenovou zeleninu na másle. Navíc čistý vývar bez zeleniny můžete zamrazit. Využijete ho později např. do omáček nebo dalších polévek.

Nakupte potřebné ingredience

Mrkev (100 g)

Celer (100 g)

Petržel (100 g)

Bobkový list (3 ks)

Pepř celý (8kuliček)

Nové koření (5kuliček)

Řapíkatý celer (50 g)

Cibule (50 g)

Pórek (50 g)

Listová petržel (10 g do vývaru, 5 g do těsta na kudlásky) (15 g)

Česnek (1 stroužek)

Květák (80 g)

Cukrový hrášek (100 g)

Libeček (50 g)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Vejce (1 ks)

Polohrubá mouka (70 g)

Muškátový oříšek (1špetka)