Jahodový tiramisu dort

Jahodový tiramisu dort

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Vejce
500 g Sýr Mascarpone
3 lžíce Krupicový cukr
1 špetka Sůl
500 g Jahody
0.5 balení Vanilkový cukr
1 balení Cukrářské piškoty

Postup přípravy

1. Vytvořte tuhý sníh

Oddělte bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh. 

2. Připravte si krém

V jiné míse důkladně vyšlehejte žloutky s mandlovým a krupicovým cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně krátce zašlehejte mascarpone. Nakonec do krému lžící nebo stěrkou vmíchejte bílkový sníh. 

3. Vmíchejte jahody

Asi třetinu jahod tyčovým mixérem rozmixujte s vanilkovým cukrem, vznikne jahodové pyré.

4. Pokládejte piškoty

Okolo dortové formy klaďte cukrářské piškoty, kterým seřízněte jeden konec, aby lépe stály.

5. Tvořte vrstvy dortu

Na dno mísy naklaďte cukrářské piškoty, které namočte do jahodové pyré, namočenou částí navrch. Na piškoty rozetřete třetinu množství krému. Na ovoce znovu rozložte piškoty namočené do jahodového pyré, znovu krém, další vrstvu piškotů a nakonec krém.

6. Ozdobte dort

Vrch dortu ozdobte nakrájenými jahodami a dejte ho na pár hodin do lednice. Poté opatrně sundejte okraj dortové formy a piškoty omotejte barevnou stuhou. 

Nakupte potřebné ingredience

Vejce (3 ks)

Sýr Mascarpone (500 g)

Krupicový cukr (3 lžíce)

Sůl (1špetka)

Jahody (500 g)

Vanilkový cukr (0.5balení)

Cukrářské piškoty (1balení)