Do hodinky
1 porce
Oddělte bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh.
V jiné míse důkladně vyšlehejte žloutky s mandlovým a krupicovým cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně krátce zašlehejte mascarpone. Nakonec do krému lžící nebo stěrkou vmíchejte bílkový sníh.
Asi třetinu jahod tyčovým mixérem rozmixujte s vanilkovým cukrem, vznikne jahodové pyré.
Okolo dortové formy klaďte cukrářské piškoty, kterým seřízněte jeden konec, aby lépe stály.
Na dno mísy naklaďte cukrářské piškoty, které namočte do jahodové pyré, namočenou částí navrch. Na piškoty rozetřete třetinu množství krému. Na ovoce znovu rozložte piškoty namočené do jahodového pyré, znovu krém, další vrstvu piškotů a nakonec krém.
Vrch dortu ozdobte nakrájenými jahodami a dejte ho na pár hodin do lednice. Poté opatrně sundejte okraj dortové formy a piškoty omotejte barevnou stuhou.