Do půl hodinky
1 porce
Na gril se hodí většina ryb, takže můžeme bez obav vybírat. Za nás doporučujeme třeba filety z lososa nebo z tilápie. Smícháme několik lžic olivového oleje, šťávu vymačkanou z citronu a špetku soli a čerstvě namletého pepře. Vzniklou směsí maso potřeme.
Než začneme rybu grilovat, pořádně umyjeme rošt. Pokud na něm zůstanou nečistoty, maso se tím spíš připeče. Jakmile máme umyto, tak předem rozpálíme gril a filety vložíme na tu část roštu, kde je největší žár. Pokud mají filety kůži, grilujeme kůží dolů. Necháme je na roštu asi 2 minuty. Pokud se maso začne rozpadat, nemusíme se bát. Do salátu ho stejně budeme trhat na kousky.
Rajčata nakrájíme na tenké plátky a posypeme je špetkou pepře, případně solí. Fenykl nasekáme najemno a vložíme ho do misky spolu se směsí olivového oleje a citronové šťávy. Pak ho osolíme, opepříme a obložíme s ním plátky rajčat na talíři.
Nakonec k salátu vložíme natrhané kousky ryby. Vše posypeme zbylým fenyklem, zakápneme balzamikovým octem a posypeme najemno nakrájenou chilli papričkou.