Do dvou hodin
1 porce
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Mezitím husí prsa omyjte a osušte papírovou utěrkou. Kůži nakrojte do mřížky. Důkladně je prsa osolte a okořeňte mletým kmínem a zázvorem.
Na rozpálenou pánev (ideálně litinovou) dejte orestovat oba kusy masa kůží dolů, aby pustily tuk. Když začne maso zlátnout a samo se pustí pánve, obraťte ho a nechte zatáhnout i z druhé strany.
Prsa přendejte na malý pekáček s pečícím papírem a dejte je (kůží nahoru) do trouby dopéct na cca 15 - 20 minut, tak aby se maso příliš nevysušilo.
Do pánve, ve které se restovalo maso, nalijte drůbeží (ideálně husí) vývar, přidejte bobkové listy, nového koření, jalovec, snítku rozmarýnu a tymiánu a červené víno. Omáčku vařte, aby trochu zredukovala svůj objem (cca 15 minut). Vyndejte z ní koření a bylinky. Nakonec do omáčky přidejte 3 lžíce brusinkové marmelády a společně svařte. Dle chuti ji dosolte.
Dopečené husí prsa před servírováním nakrájejte na tenké plátky a přelijte omáčkou. Jako přílohu doporučuji např. bramborové placky.