Husí prsa s brusinkovou omáčkou

Husí prsa s brusinkovou omáčkou

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 lžíce Brusinková marmeláda
0.3 ml Červené víno
2 ks Husí prsa s kůží
0.2 lžíce Kmín mletý
1 větviček Tymián
1 větviček Rozmarýn
0 lžíce Sušený mletý zázvor
2 ks Bobkový list
5 ks Nové koření celé
0.3 ks Jalovec celý

Postup přípravy

1. První přípravy

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Mezitím husí prsa omyjte a osušte papírovou utěrkou. Kůži nakrojte do mřížky. Důkladně je prsa osolte a okořeňte mletým kmínem a zázvorem.

2. Nejprve na pánev...

Na rozpálenou pánev (ideálně litinovou) dejte orestovat oba kusy masa kůží dolů, aby pustily tuk. Když začne maso zlátnout a samo se pustí pánve, obraťte ho a nechte zatáhnout i z druhé strany.

3. ... pak do trouby

Prsa přendejte na malý pekáček s pečícím papírem a dejte je (kůží nahoru) do trouby dopéct na cca 15 - 20 minut, tak aby se maso příliš nevysušilo.

4. Čas na omáčku

Do pánve, ve které se restovalo maso, nalijte drůbeží (ideálně husí) vývar, přidejte bobkové listy, nového koření, jalovec, snítku rozmarýnu a tymiánu a červené víno. Omáčku vařte, aby trochu zredukovala svůj objem (cca 15 minut). Vyndejte z ní koření a bylinky. Nakonec do omáčky přidejte 3 lžíce brusinkové marmelády a společně svařte. Dle chuti ji dosolte.

5. Ještě pár úprav

Dopečené husí prsa před servírováním nakrájejte na tenké plátky a přelijte omáčkou. Jako přílohu doporučuji např. bramborové placky.

Nakupte potřebné ingredience

Brusinková marmeláda (3 lžíce)

Červené víno (0.3 ml)

Husí prsa s kůží (2 ks)

Kmín mletý (0.2 lžíce)

Tymián (1větviček)

Rozmarýn (1větviček)

Sušený mletý zázvor (0 lžíce)

Bobkový list (2 ks)

Nové koření celé (5 ks)

Jalovec celý (0.3 ks)