0
K pokladně

Hrášková polévka

Hrášková polévka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Hrášek
1 špetka Muškátový květ
100 g Máslo
1 lžička Černý pepř
300 ml Smetana (33%)
1 lžička Sůl
600 ml Vývar
3 plátky Toastový chléb na krutony

Postup přípravy

1. Připravíme vývar

Na másle osmahneme cibuli. Doporučujeme použít půlku másla. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru pak vsypeme hrášek a deset minut provaříme.

2. Osmažíme krutony

Druhou polovinu másla použijeme na opečení krutonů. Ty vyrobíme snadno z toastového těsta.

3. Rozmixujeme směs

Polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, muškátový květ, sůl, pepř a procedíme přes cedník. Dochucujeme dle chuti.

4. Máme hotovo

Hrachovou polévku podáváme s upečenými krutony.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule (1 ks)

Hrášek (300 g)

Muškátový květ (1špetka)

Máslo (100 g)

Černý pepř (1lžička)

Smetana (33%) (300 ml)

Sůl (1lžička)

Vývar (600 ml)

Toastový chléb na krutony (3plátky)