Hrášková polévka

Hrášková polévka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Hrášek
1 špetka Muškátový květ
100 g Máslo
1 lžička Černý pepř
300 ml Smetana (33%)
1 lžička Sůl
600 ml Vývar
3 plátky Toastový chléb na krutony

Postup přípravy

1. Připravíme vývar

Na másle osmahneme cibuli. Doporučujeme použít půlku másla. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru pak vsypeme hrášek a deset minut provaříme.

2. Osmažíme krutony

Druhou polovinu másla použijeme na opečení krutonů. Ty vyrobíme snadno z toastového těsta.

3. Rozmixujeme směs

Polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, muškátový květ, sůl, pepř a procedíme přes cedník. Dochucujeme dle chuti.

4. Máme hotovo

Hrachovou polévku podáváme s upečenými krutony.

5. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule (1 ks)

Hrášek (300 g)

Muškátový květ (1špetka)

Máslo (100 g)

Černý pepř (1lžička)

Smetana (33%) (300 ml)

Sůl (1lžička)

Vývar (600 ml)

Toastový chléb na krutony (3plátky)