Do půl hodinky
1 porce
Na másle osmahneme cibuli. Doporučujeme použít půlku másla. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru pak vsypeme hrášek a deset minut provaříme.
Druhou polovinu másla použijeme na opečení krutonů. Ty vyrobíme snadno z toastového těsta.
Polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, muškátový květ, sůl, pepř a procedíme přes cedník. Dochucujeme dle chuti.
Hrachovou polévku podáváme s upečenými krutony.
Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.