Do hodinky
1 porce
Hrách namočíme nejlépe den dopředu.
Na rozpáleném oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme vývarem. Přidáme hrách a vaříme do měkka.
Když je hrách měkký, přidáme smetanu, majoránku a vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Vše krátce provaříme, dochutíme solí a pepřem a zjemníme máslem.
Chléb a slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi.
Pokud chcete mít jistotu, že při restování nebude slanina prskat, preferujte vybrané druhy určené přímo ke smažení, pečení nebo ke grilování. Jedná se zpravidla o tepelně neopracované slaniny typu „bacon“.
Průběžné ukládání vašich údajů nám pomáhá zjednodušit prohlížení supermarketu, zobrazovat obsah na míru a analyzovat návštěvnost stránek. Kliknutím na Přijmout vše vyjadřujete souhlas s tím, jak s vašimi údaji nakládáme.