0
K pokladně

Hrachová polévka se slaninou a krutony

Hrachová polévka se slaninou a krutony

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

350 g Zelený hrach
2 stroužky Česnek
10 g Majoránka
20 g Máslo
1.5 litr Zeleninový vývar
100 g Slanina
50 g Cibule
1 ks Chléb
0.1 litr Olej
0.2 litr Smetana
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Hrách namočíme nejlépe den dopředu.

2. Krok

Na rozpáleném oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme vývarem. Přidáme hrách a vaříme do měkka.

3. Krok

Když je hrách měkký, přidáme smetanu, majoránku a vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Vše krátce provaříme, dochutíme solí a pepřem a zjemníme máslem.

4. Krok

Chléb a slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi.

5. Tip:

Pokud chcete mít jistotu, že při restování nebude slanina prskat, preferujte vybrané druhy určené přímo ke smažení, pečení nebo ke grilování. Jedná se zpravidla o tepelně neopracované slaniny typu „bacon“.

Nakupte potřebné ingredience

Zelený hrach (350 g)

Česnek (2 stroužky)

Majoránka (10 g)

Máslo (20 g)

Zeleninový vývar (1.5litr)

Slanina (100 g)

Cibule (50 g)

Chléb (1 ks)

Olej (0.1litr)

Smetana (0.2litr)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)