My vozíme i na svátky! Protože jíst se musí, nákupy vám dovezeme i ve středu 8. 5.

0
K pokladně

Hovězí krk na červeném víně

Hovězí krk na červeném víně

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg hovězí krk
1 ks cibule
1 ks řapíkatý celer
1 ks mrkev
2 stroužky česnek
1 snítek tymián
1 snítek rozmarýn
1 ks bobkový list
1 lžíce rajčatový protlak
1 balení červené víno
1 špetka mletý pepř
1 špetka sůl

Postup přípravy

1. Krok

Ve velkém pekáči se silným dnem a poklicí rozehřejte trochu olivového oleje a opečte na něm vydatně osolené a opepřené maso ze všech stran. Maso pak vyjměte z pekáče a dejte stranou.

2. Krok

Do pekáče přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu s česnekem a nechte ji změknout. Přidejte bylinky a vmíchejte rajčatový protlak. Vařte několik minut, míchejte, aby se směs nepřipálila.

3. Krok

Přidejte opět maso, zalijte vínem, přiveďte k varu a poté ztlumte plamen na minimum. Přikryjte a vařte 2 hodiny. Čas od času promíchejte, pokud není maso zcela ponořené, otočte ho vždy každou půlhodinu, aby nevysychalo. Uvařené maso vyndejte a odložte. Omáčku rozmixujte.

4. Krok

Maso nakonec naporcujte proti směru vláken, servírujte například s polentou a přelijte omáčkou.

 

Dalších 49 receptů z BIO hovězího najdete na www.myjsmebio.cz v sekci Inspirace z BIO hovězího!

Nakupte potřebné ingredience

hovězí krk (1 kg)

cibule (1 ks)

řapíkatý celer (1 ks)

mrkev (1 ks)

česnek (2 stroužky)

tymián (1snítek)

rozmarýn (1snítek)

bobkový list (1 ks)

rajčatový protlak (1 lžíce)

červené víno (1balení)

mletý pepř (1špetka)

sůl (1špetka)