Grilovaný tuňák s avokádovou salsou

Grilovaný tuňák s avokádovou salsou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Tuňák sashimi filet (cca 240g)
1 ks Avokádo Hass "Ready to Eat" malé (cca 160g)
8 ks Rajčata Cherry Shaker 250g
1 ks Paprika červená BIO balení 500g
1 ks Limeta (cca 70g)
1 ks Chilli Cayenne 50g
50 ml Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml
7 g Labeta Hořčičné semínko 100g
1 stroužek Česnek (cca 100g)
1 ks Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
1 ks Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Salsu dochutíme půl lžičkou hořčicových semínek

Nejprve si připravíme salsu. Zralé avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a oloupeme. Dužinu avokáda nakrájíme na malé kostičky. Stejně tak nakrájíme malou papriku a cherry rajčata a chilli papričku. Nyní si připravíme zálivku. Limetkovou šťávu ruční metlou šleháme co nejrychleji s nadrceným česnekem a hořčičnými semínky, během šlehání tenkým pramínkem přiléváme olivový olej. Zálivku dle potřeby dosolíme a promícháme se zeleninou.

2. Solíme a pepříme podle chuti

Tuňákové steaky z obou stran osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.

3. S grilováním opatrně

Gril nebo pánev rozpálíme na maximum. Plátky tuňáka z obou stran opečeme, ale jen krátce, uvnitř musí maso zůstat syrové.

4. Nechte se chutnat!

Hotové ho pak nakrájíme a podáváme se zeleninovou salsou.

Nakupte potřebné ingredience

Tuňák sashimi filet (cca 240g) (2 ks)

Avokádo Hass "Ready to Eat" malé (cca 160g) (1 ks)

Rajčata Cherry Shaker 250g (8 ks)

Paprika červená BIO balení 500g (1 ks)

Limeta (cca 70g) (1 ks)

Chilli Cayenne 50g (1 ks)

Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml (50 ml)

Labeta Hořčičné semínko 100g (7 g)

Česnek (cca 100g) (1 stroužek)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (1 ks)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (1 ks)