French toast z vánočky

French toast z vánočky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

Nakoupit ingredience
4 ks Plátky vánočky
100 g Mléko (bio nebo farmářského)
2 ks Vejce
2 lžíce Javorový sirup
1 lžíce Rum
1 špetka Sůl
1 balení Ghí na smažení
1 ks Kousek másla na servírování

Postup přípravy

1. Krok

Nejprve si připravte „marinádu“ na namáčení vánočky. Do polévkového talíře dejte mléko, vejce, špetku mleté vanilky, javorový sirup, sůl a případně i trošku rumu.

2. Krok

Každý plátek vánočky nechte důkladně nasáknout v této mléčné marinádě a opatrně ho přeneste na pánev, kterou jste rozehřáli. Smažte na ghí na středně silný výkon z obou stran a do zlata. Přesuňte hotový french toast na talíře, položte pláteček másla, pokapejte javorovým sirupem nebo třeba jen trochu pocukrujte. Servírujte ještě teplý.

Zobrazit recept Skrýt recept

Nakupte potřebné ingredience

Zpět na recept