Fit tvarohové lívance

Fit tvarohové lívance

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

220 g Tvaroh (200 g na těsto, 20 g na servírování)
1 ks Velké jablko
2 ks Vejce
0.5 hrnku Ovesné mléko
1 lžíce Med
0.5 hrnku Mleté ovesné vločky
0.5 hrnku Hladká špaldová mouka
1 ks Kypřicí prášek s vinným kamenem
1 lžička Mletá skořice
1 špetka Sůl
1 kousek Přepuštěné máslo na smažení
1 balení Čerstvé ovoce (na servírování)
1 lžíce Javorový sirup (na servírování)

Postup přípravy

1. Krok

Jablko oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.

2. Krok

Ve větší míse smíchejte nastrouhané jablko, tvaroh, vejce, ovesné mléko a med. V druhé míse smíchejte všechny suché ingredience. Následně obě směsi důkladně promíchejte dohromady. 

3. Krok

Rozpalte pánev a přidejte přepuštěné máslo. Pomocí lžíce tvořte lívance a opékejte z obou stran dozlatova.

4. Krok

Lívance servírujte s čerstvým ovocem, tvarohem a javorovým sirupem. 

Nakupte potřebné ingredience

Tvaroh (200 g na těsto, 20 g na servírování) (220 g)

Velké jablko (1 ks)

Vejce (2 ks)

Ovesné mléko (0.5hrnku)

Med (1 lžíce)

Mleté ovesné vločky (0.5hrnku)

Hladká špaldová mouka (0.5hrnku)

Kypřicí prášek s vinným kamenem (1 ks)

Mletá skořice (1lžička)

Sůl (1špetka)

Přepuštěné máslo na smažení (1kousek)

Čerstvé ovoce (na servírování) (1balení)

Javorový sirup (na servírování) (1 lžíce)