0
K pokladně

Falafel

Falafel

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

6 ks Hrst jemňe nasekaného čerstvého koriandru
2 stroužky 2 Stroužky oloupaného a rozdrceného česneku
60 ml Šťáva ze 2 citronů
1 lžíce 2 Lžíce olivového oleje
2 lžíce 2 Lžíce datlového sirupu
1 lžíce 1 Lžíce mletého kmínu
1 lžíce 1 Lžíce mleté kurkumy
1 lžíce 1 Lžíce tahini
800 g 800g scezené konzervy cizrny
2 g 1/2 hrnku piniových oříšků
11 g hrstka rýžové mouky
4 g Sůl
4 g Pepř

Postup přípravy

1. Předehřejte si troubu na 200 °C. Ingredience mimo cizrny, piniových oříšků a mouky dejte do mixeru.

Všechny ingredience, kromě cizrny, piniových oříšků a mouky, dejte do kuchyňského robota. Nemixujte úplně dohladka, hmota by měla zůstat lehce hrudkovitá. Zároveň si předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).

2. Cizrnu a piniové oříšky mixujte asi 20 sekund.

Do kuchyňského robota nasypte cizrnu a piniové oříšky a mixujte asi 20 sekund, dokud se částečně nerozemelou (nechceme je rozemlít úplně najemno, jako se to dělá třeba u humusu).

3. Připravte 12 kuliček, dejte je uležet do lednice a pak je obalte v rýžové mouce. Dejte péct.

Uvalte ze směsi 12 kuliček a dejte je uležet asi na 30 minut do ledničky. Po uplynutí 30 minut je z ledničky vyndejte, obalte je v rýžové mouce a pečte v předehřátí troubě asi 45 minut, dokud nejsou na povrchu pěkně křupavé.

Nakupte potřebné ingredience

Hrst jemňe nasekaného čerstvého koriandru (6 ks)

2 Stroužky oloupaného a rozdrceného česneku (2 stroužky)

Šťáva ze 2 citronů (60 ml)

2 Lžíce olivového oleje (1 lžíce)

2 Lžíce datlového sirupu (2 lžíce)

1 Lžíce mletého kmínu (1 lžíce)

1 Lžíce mleté kurkumy (1 lžíce)

1 Lžíce tahini (1 lžíce)

800g scezené konzervy cizrny (800 g)

1/2 hrnku piniových oříšků (2 g)

hrstka rýžové mouky (11 g)

Sůl (4 g)

Pepř (4 g)