Dýňové tagliatelle

Dýňové tagliatelle

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

330 g Tagliatelle
0.5 ks Malá dýně hokkaido
100 ml Zeleninový vývar
100 g Pancetta
200 ml Smetana 30 %
6 snítek Šalvěj (volitelné)
4 lžíce Olivový olej
2 lžíce Citronová šťáva
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Krok

Dýni zbavte semínek a nakrájejte na menší kostky. Dýni vložte do zapékací misky, zakápněte olivovým olejem a osolte. Pečte do změknutí asi 20 minut.

3. Krok

Upečenou dýni vložte do mixéru, přidejte vývar a rozmixujte dohladka.

4. Krok

Do hrnce dejte vařit vodu a osolte dostatečným množstvím soli. Jakmile voda začne vařit přidejte těstoviny a vařte, aby byly na skus.

5. Krok

Do pánve přidejte dvě lžíce olivového oleje a opečte na něm na kostičky nakrájenou pancettu a lístky šalvěje. Opečenou šalvěj vyjměte z pánve.

6. Krok

K opečené pancettě přidejte dýňové pyré a smetanu. Promíchejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

7. Krok

Uvařené tagliatelle sceďte a vmíchejte do omáčky.

8. Krok

Podávejte s opečenými lístky šalvěje.

Nakupte potřebné ingredience

Tagliatelle (330 g)

Malá dýně hokkaido (0.5 ks)

Zeleninový vývar (100 ml)

Pancetta (100 g)

Smetana 30 % (200 ml)

Šalvěj (volitelné) (6snítek)

Olivový olej (4 lžíce)

Citronová šťáva (2 lžíce)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)