Do půl hodinky
1 porce
Troubu předehřejte na 180 °C.
Dýni zbavte semínek a nakrájejte na menší kostky. Dýni vložte do zapékací misky, zakápněte olivovým olejem a osolte. Pečte do změknutí asi 20 minut.
Upečenou dýni vložte do mixéru, přidejte vývar a rozmixujte dohladka.
Do hrnce dejte vařit vodu a osolte dostatečným množstvím soli. Jakmile voda začne vařit přidejte těstoviny a vařte, aby byly na skus.
Do pánve přidejte dvě lžíce olivového oleje a opečte na něm na kostičky nakrájenou pancettu a lístky šalvěje. Opečenou šalvěj vyjměte z pánve.
K opečené pancettě přidejte dýňové pyré a smetanu. Promíchejte a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
Uvařené tagliatelle sceďte a vmíchejte do omáčky.
Podávejte s opečenými lístky šalvěje.