Dýňové bramboráky

Dýňové bramboráky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.06 g 300 g brambor
1 ks 1 ks Chilli paprička
0.067 g 300 g dýně
1 lžíce 1 lžíce koriandru
3 g 3 g kurkumy
0.01 lžíce 2 lžíce hladké pšeničné mouky
0.05 ml 50 ml rostlinného oleje
3 g 3 g černého mletého pepře
3 g 3 g soli
0.2 ks 2 vejce
1 stroužky 1 stroužek česneku

Postup přípravy

1. Nastrouhejte brambory a dýni

Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Dýni rozřízněte, vydlabejte, zbavte jadérek a nastrouhejte, případně rozmixujte na jemné kousky.

2. Směs ochuťte

Do směsi přidejte 2 vejce, hladkou pšeničnou mouku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kurkumu, koriandr a na jemno nakrájenou chilli papričku. Všechno důkladně promíchejte.

3. Osmažte bramboráčky

Z připravené směsi uplácejte bramboráčky. Nedělejte je zbytečně moc tlusté, aby se rychle a důkladně propekly i zevnitř. Na pánvičce si rozpalte olej a bramboráčky smažte dozlatova.

Nakupte potřebné ingredience

300 g brambor (0.06 g)

1 ks Chilli paprička (1 ks)

300 g dýně (0.067 g)

1 lžíce koriandru (1 lžíce)

3 g kurkumy (3 g)

2 lžíce hladké pšeničné mouky (0.01 lžíce)

50 ml rostlinného oleje (0.05 ml)

3 g černého mletého pepře (3 g)

3 g soli (3 g)

2 vejce (0.2 ks)

1 stroužek česneku (1 stroužky)