Domácí cake pops

Domácí cake pops

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

30 g Krupicový cukr
2 ks Vejce
25 g Polohrubá mouka
1 špetka Jedlá soda
1 špetka Sůl
35 g Máslo
100 g Smetanový sýr
25 g Moučkový cukr
130 g Čokoláda
1 balení Oříšky na ozdobu
1 balení Kokos na ozdobu
1 balení Barevné zdobení na obalení

Postup přípravy

1. Pečeme s dětmi pro děti

Oslaďte si podzimní odpoledne tvořivými recepty naší bloggerky Lžička Cukru. Připravila roztodivné dezertíky, které zalahodí oku i mlsným jazýčkům – od sovích košíčků po domácí lízátka – a pokud k jejich přípravě přizvete děti, užijete si spoustu zábavy. Všechny recepty si můžete prohlédnout kliknutím zde.

2. Připravíme se na pečení

Troubu předehřejeme na 180 °C a menší dortovou formu o průměru cca 18 cm vymažeme máslem.

3. Vyšleháme vajíčka

Oddělíme si bílky od žloutků, ke žloutkům přidáme krupicový cukr a vyšleháme je do světlé nadýchané pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha.

4. Zpracujeme základ těsta

Nyní přidáme bílky ke žloutkům a opatrně je spojíme, poté přidáme po lžících mouku společně se sodou a opět ji opatrně zapracujeme do těsta. To by mělo zůstat krásně nadýchané.

5. Pečeme

Když je mouka do těsta zcela zapracovaná, přelijeme těsto do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut či dokud není těsto zlatohnědé. Poté ho necháme zcela vychladnout.

6. Připravíme krém

Když je těsto studené, začneme s přípravou krému. Změklé máslo spolu se smetanovým sýrem vyšleháme do hladka, poté přidáme moučkový cukr a opět zašleháme.

7. Smícháme a zpracujeme těsto

Přišel čas povolat do kuchyně naše malé asistenty. Dětem řekneme, aby připravené vychladlé těsto pomocí prstů rozdrobily na malé kousky. Pak je přisypeme ke krému a šleháme do té doby, než se nevytvoří hladká a kompaktní směs, ve které nebudou kousky těsta znát. Těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako například těsto na sušenky. Takto připravené těsto dáme na 20 minut odpočinout do lednice.

8. Připravíme se na lízátka

Mezitím si připravíme 10 špejlí a jednotlivé posypky - můžeme zvolit například kokos, nasekané oříšky či barevné zdobení. Když je těsto odleželé, rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme lehce vychladnout.

9. Vytvoříme lízátka

Děti budou tento krok milovat, tak je neváhejte zapojit – jen pozor na ujídání. Nejprve z těsta vyválíme deset přibližně stejně velkých kuliček. Konec špejle namočíme do rozpuštěné čokolády a napíchneme na ni jednu kuličku. Takto pokračujeme se všemi zbylými. Nakonec lízátka přesuneme na pár minut do mrazáku, aby čokoláda ztuhla - to aby lízátka na špejlích držela.

10. Ozdobíme

Když je čokoláda na špejlích ztuhlá a lízátka drží, můžeme je začít namáčet do rozpuštěné čokolády. Každé lízátko namočíme v čokoládě a necháme děti, ať ho posypou zdobením. Potom je postavíme například do hrnečku, aby čokoláda mohla ztuhnout. Když máme nazdobená všechna lízátka, necháme je v lednici vychladit a můžeme podávat.

11. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Krupicový cukr (30 g)

Vejce (2 ks)

Polohrubá mouka (25 g)

Jedlá soda (1špetka)

Sůl (1špetka)

Máslo (35 g)

Smetanový sýr (100 g)

Moučkový cukr (25 g)

Čokoláda (130 g)

Oříšky na ozdobu (1balení)

Kokos na ozdobu (1balení)

Barevné zdobení na obalení (1balení)