Do hodinky
1 porce
Odvážíme suroviny na těsto a rychle zpracujeme v kompaktní těsto. Těsto dobře zabalíme a dáme vychladnout do lednice. Po vychlazení ho vmačkáme do formiček košíčků ve velikosti 5 cm. Do každého košíčku přijde asi 15g těsta. Naplněné formičky dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 12 minut.
Poté upečené košíčky vyklepeme a necháme vychladnout. Náplň si připravíme tak, že odvážený cukr upálíme v rendlíku na světlý karamel. Do karamelu přidáme na kousky nakrájené máslo a nakonec opatrně vlijeme smetanu. Lehce provaříme a přes sítko vlijeme do žáruvzdorné mísy na čokoládu, nakrájenou na malé kousky. Metličkou promícháme a dáme do lednice chladit. Občas promícháme.
Vlažnou náplní naplníme košíčky a dáme opět chladit. Před podáváním ozdobíme ušlehanou smetanou a jahodami.