Čokoládové košíčky s jahodami a šlehačkou

Čokoládové košíčky s jahodami a šlehačkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Hladká mouka (těsto)
12 g Kakao (těsto)
140 g Máslo (těsto)
80 g Cukr moučka (těsto)
1 ks Žloutek (těsto)
160 g Cukr krystal (náplň)
80 g Máslo (náplň)
150 g Smetana 33 % (náplň)
150 g Čokoláda 60% (náplň)
200 g Smetana ke šlehání
25 ks Jahody

Postup přípravy

1. Krok

Odvážíme suroviny na těsto a rychle zpracujeme v kompaktní těsto. Těsto dobře zabalíme a dáme vychladnout do lednice. Po vychlazení ho vmačkáme do formiček košíčků ve velikosti 5 cm. Do každého košíčku přijde asi 15g těsta. Naplněné formičky dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 12 minut.

2. Krok

Poté upečené košíčky vyklepeme a necháme vychladnout. Náplň si připravíme tak, že odvážený cukr upálíme v rendlíku na světlý karamel. Do karamelu přidáme na kousky nakrájené máslo a nakonec opatrně vlijeme smetanu. Lehce provaříme a přes sítko vlijeme do žáruvzdorné mísy na čokoládu, nakrájenou na malé kousky. Metličkou promícháme a dáme do lednice chladit. Občas promícháme.

3. Krok

Vlažnou náplní naplníme košíčky a dáme opět chladit. Před podáváním ozdobíme ušlehanou smetanou a jahodami.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (těsto) (200 g)

Kakao (těsto) (12 g)

Máslo (těsto) (140 g)

Cukr moučka (těsto) (80 g)

Žloutek (těsto) (1 ks)

Cukr krystal (náplň) (160 g)

Máslo (náplň) (80 g)

Smetana 33 % (náplň) (150 g)

Čokoláda 60% (náplň) (150 g)

Smetana ke šlehání (200 g)

Jahody (25 ks)